Després de més d'un mes i mig de negociacions, BBVA i els representants dels treballadors han tancat un acord per a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que, finalment, suposarà l'acomiadament de 2.725 treballadors.

Segons van informar fonts sindicals al terme de la reunió d'aquest dimarts, l'última del període negociador, sortiran de l'entitat 2.725 empleats, a qui se sumen unes altres 210 sortides incentivades, davant les 3.798 extincions que BBVA va proposar a l'inici de la negociació.

Finalment, el banc ha acceptat eliminar la clàusula d'equilibri generacional, que obligava la sortida del 50% dels afectats menors de 50 anys, de manera que previsiblement el 72% de les sortides seran de treballadors majors de 50 anys.

De la xarxa de sucursals sortirà el gruix dels acomiadaments , però el sindicat CCOO confia que l'"ampli catàleg d'opcions de sortida" permeti que no n'hi hagi cap de forçosa a més, la direcció del banc ha acceptat millorar les condicions econòmiques de la sortida dels 2.725 treballadors.

Amb el tancament del pacte per a l'ERO en el BBVA només queda pendent el pacte de l'expedient presentat per CaixaBank després de la seva fusió amb Bankia. Aquest mateix dimarts, la direcció del banc ha proposat de rebaixar de nou la quota de treballadors afectats, deixant els acomiadaments en 7.400 i les recol·locacions en 686.

Ara, bé en aquest cas, les posicions entre sindicats i la direcció de CaixaBank són més distants, una prova d'això és que aquest dilluns es va haver d'aprovar una pròrroga de la negociació fins a final de juny per intentar arribar a un acord.