La farmacèutica Bayer ha anunciat aquest dimarts un ERO per retallar en 75 persones la plantilla del centre que té a Sant Joan Despí (Baix Llobregat), on treballen uns 900 empleats. Fonts de Bayer han assegurat que l'ERO afectarà personal de l'anomenada plataforma de serveis, és a dir, personal que dóna servei a negocis al país i que realitza funcions relacionades amb sistemes d'informació o comptabilitat, entre d'altres.

En un comunicat, Bayer ha assegurat que aquest anunci forma part "de les mesures d'eficiència proposades per Bayer a escala global al novembre de 2018 amb l'objectiu d'adaptar la seva estructura a les necessitats del mercat i del negoci, i assegurar així la seva competitivitat en el futur".

"Les mesures que ara es presenten a Espanya són fruit de l'anàlisi de les funcions afectades, realitzat en coordinació amb la matriu a Alemanya, i contribuiran a l'eficiència organitzativa", diu la companyia alemanya, que es compromet a actuar de manera "socialment responsable i amb la major transparència" en aquest ajust de personal. A tot Espanya la farmacèutica dona feina a unes 2.200 persones, i emmarca aquest ajust de plantilla en les mesures d'eficiència anunciades l'any passat.

No obstant això, Bayer subratlla a la nota "el seu compromís amb Espanya", i recorda que aquest any invertirà al país uns 60 milions d'euros en millora d'infraestructures i R+D, cosa que suposa una inversió "rècord" d'aquesta empresa al país, afegeixen aquestes fonts. Així mateix, la farmacèutica, que en els pròxims dies iniciarà el període de consultes amb la representació social dels treballadors, assegura que acabarà l'any amb un nivell d'ocupació "estable" a Espanya.

I és que, segons apunta Bayer en el comunicat, aquesta retallada de plantilla a Sant Joan Despí es veurà "compensat amb el creixement d'altres centres del territori, com el que es deriva del pla recentment presentat a la seva fàbrica de Berlimed, a Alcalá de Henares (Madrid), o la incorporació de nous projectes en altres àrees o funcions ".