Barcelona continua sent el principal port d'Europa per als creuers amb 1.638.528 passatgers entre el gener i el juliol, segons les dades publicades aquest dimarts pel ministeri de Foment. La xifra de passatgers suposa un increment de l'1,93% respecte al mateix període de l'any passat.

Catalunya lidera el turisme de creuers i, juntament amb les Balears, representa el 82% del tràfic a les costes mediterrànies de l'Estat. A més, dos de cada tres creuers paren en algun port d'aquestes costes. Tot i l'augment de passatgers, entre el gener i el juliol van arribar al Port de Barcelona 9 creuers menys que en els mateixos mesos del 2018, situant la xifra en 420, cosa que s'explica per l'arribada de bucs més grans.

Al conjunt de l'Estat van arribar durant els set primers mesos de l'any 5.658.513 passatgers de creuers en 2.227 vaixells, un augment del 5,3% al mateix període de l'any passat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat