Banc Sabadell reduirà la seva plantilla en 1.800 persones i inclourà prejubilacions a partir dels 56 anys, i es basarà en sortides voluntàries. Aquesta és l'oferta que han acceptat els principals sindicats feta per la direcció del banc, el qual va millorar les condicions tant de prejubilacions com de baixes incentivades a Espanya. CCOO, primer sindicat al banc, ja va dir que preveia avançar "cap a un acord satisfactori", una postura que ha ratificat avui, igual com UGT.

Banc Sabadell ha anunciat avui que no avançarà les negociacions sobre la seva fusió amb el BBVA i que se centrarà en el mercat domèstic. L'entitat ha registrat una caiguda del 12% del seu valor en borsa.

El consens sobre les sortides

Els criteris d'adhesió a les sortides es regiran per l'edat, amb preferència d'aquelles persones amb més de 40 anys d'antiguitat en l'empresa, i es donarà prioritat a les prejubilacions i a les jubilacions anticipades sobre les baixes incentivades.

Els empleats de 56 o més anys que s'acullin a la prejubilació cobraran el 75% del salari fins als 63 anys, i després s'acollirien a un conveni especial amb la Seguretat Social amb actualització de l'1 % anual. D'aquesta forma, la quantia màxima per empleat seria de 300.000 euros per als nascuts el 1962, 1963 i 1964, i de 280.000 euros per a la resta.

Respecte a les jubilacions anticipades, els de 63 i 64 anys percebran com a complement un 20 % del seu salari anual, i un 10 % els de 65 o més anys.

Pel que fa a les baixes incentivades, s'ha acordat abonar 35 dies per any treballat amb un màxim de dues anualitats.

Influència del context

Segons han explicat fonts sindicals a EFE, les 1.800 baixes es cobriran en gran manera amb prejubilacions, i més encara després del fracàs de les negociacions de la integració entre BBVA i Sabadell.

Els sindicats han explicat que el fracàs de les negociacions entre Banc Sabadell i BBVA han produït sensacions ambivalents a la plantilla de l'entitat vallesana. El motiu és que l'acabament del projecte en conjunt evitaria ajustaments més contundents de la plantilla, però alhora també genera incertesa sobre el futur del banc. Banc Sabadell ha anunciat avui que seguirà en solitari, sense cap fusió, i se centrarà en el mercat domèstic.

Banc Sabadell Europa Press

Seu a Sant Cugat de Banc Sabadell. / Europa Press

CCOO va destacar ahir que les condicions plantejades per a les sortides garanteixen que no hi haurà acomiadaments forçosos i obre la possibilitat a què "un nombre important de persones puguin desvincular-se del banc amb unes condicions molt superiors a les que es venien oferint fins a ahora".Banc Sabadell té actualment un total de 6.977 empleats a Catalunya i 478 oficines, segons dades oficials.

 

Les sortides de 1.800 persones anunciades avui estan previstes per al primer trimestre de 2021 i es finançaran amb la venda durant aquest any d'una cartera de renda fixa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat