Un atac informàtic ha afectat la planta de producció de Damm més important d'Espanya, situada al Prat de Llobregat, segons apunta el Diari Ara.

Actualment, els tècnics de la companyia estan treballant per restablir tot el sistema i analitzar l'abast de l'afectació. De moment, però, segons han confirmat fonts de la companyia a l'ACN, la incidència no afecta la cadena de distribució d'alimentació i sector HORECA, que s'està "servint amb normalitat".

El director de comunicació de la cervesera Damm, Fede Segarra, ha afirmat que l'empresa treballa per recuperar la producció a la planta del Prat després d'aquesta incidència. En declaracions a TV3, Segarra ha volgut donar un missatge de tranquil·litat i ha afirmat que, malgrat l'aturada, el subministrament està garantit. Sobre l'origen o els detalls del possible atac, ha obviat donar-ne cap, atès que, segons ha dit, de moment s'està analitzant completament el sistema per comprendre'n exactament l'abast.

Protocols activats 

El diari Ara també explica que si l'atac s'hagués produït els mesos d'estiu, les conseqüències hagueren estat encara més catastròfiques, ja que en aquesta època de l'any és quan acostuma a augmentar el consum de cervesa. 

Asseguren que causes de la incidència s'estan investigant i fonts de la companyia han admès que "no descarten cap hipòtesi", però, per ara, ja s'han activat tots els protocols davant d'aquest tipus d'incidència. 

Altres atacs 

Sentir parlar d'un atac informàtic no és cap novetat, tenint en compte que durant els darrers mesos, s'han vist afectacions informàtiques a diverses empreses i institucions, com la que ha afectat la Universitat Autònoma de Barcelona, que encara dura a hores d'ara. 

El centre continua treballant per recuperar la normalitat. La identitat dels ciberdelinqüents i els seus objectius segueixen sent incerta i tot apunta que continuarà així, perquè com va declarar el rector de la universitat, Javier Lafuente: "No ens hem posat en contacte amb ells ni ens posarem". 

La UAB s'ha centrat a treballar per restablir el seu sistema informàtic i per estudiar l'abast de l'atac. Aquest dijous en una roda de premsa Lafuente ha assegurat que fins ara "no els consta" que s’hagi produït cap extracció de dades

Atacs a Barcelona 

Fa poc menys d'un mes, els serveis de l'empresa municipal Barcelona Serveis (BSM) també es va veure afectada per un atac que va tenir inutilitzats durant un període de temps els aparcaments de Barcelona, leszones verdes i blaves i  les entrades a les webs del Tibidabo, el Zoo i el Park Güell

L'empresa municipal va aturar  preventivament la venda d'entrades en línia per visitar el Park Güell, el Zoo o el Tibidabo, entre altres. L'app OnAparcar residents, que permet emetre un tiquet d'estacionament als residents de l'AREA verda també es va desactivar preventivament i es va recomanar als usuaris fer ús dels parquímetres.

Imatge principal: Fàbrica d'Estrella Damm / E.N.