L'Associació Catalana d'Assessors Fiscals, Comptables i Laborals (ACAT) considera "insuficients" i "poc valents" els ajuts que han posat en marxa el govern espanyol i també el català per fer front a l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. En un comunicat, l'ACAT lamenta, per exemple, que els pressupostos de la Generalitat per a ajuts als autònoms són "massa baixos" i reclama que l'administració aposti per iniciatives que ofereixin "oxigen" a les empreses. 

D'altra banda, els assessors recomanen a les companyies "reinventar la seva activitat" per exemple a través del comerç a domicili i els canals de venda online. "Apostar per canals de venda com el comerç electrònic, comandes via web o Whatsapp pot ser una molt bona opció per tal de disminuir l'impacte que el confinament ha provocat sobre el seu negoci", diu l'ACAT.

Així mateix, als sectors industrials o tèxtils se'ls recomana "virar la producció per tal de cobrir les diferents mancances sanitàries". De fet, l'associació insta al món empresarial que, "en la mesura del possible", intenti conservar l'estructura i "no amortitzi llocs de treball".