El mes d'octubre hi va haver un 86,2% menys de turistes respecte del mateix mes del 2019. En total, el nombre de visitants es va enfonsar fins als 230.580 visitants. A més, la despesa turística dels visitants estrangers durant l'octubre va ser de 135 milions d'euros, un 92,8% menys en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, segons l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur). El sector turístic està sent un dels més colpejats per la pandèmia de la Covid-19, motiu pel qual el Govern va anunciar la setmana passada una línia d'ajuts amb valor de 19 milions d'euros pel sector.

La caiguda en el nombre de visitants és calcada al setembre i més accentuada respecte a juliol i agost, quan el nombre de visitants va caure entorn el 80%, segons les últimes dades provisionals de l'Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) publicada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).  La majoria de turistes (59,6%) provenen de França, mentre que la resta d'Europa representa el 16,4% de les visites.

Segons dades provisionals de l'INE, ahir es podia saber que les pernoctacions en apartaments turístics havien caigut en un 59% a Catalunya, segons la dada interanual del mes d'octubre.

Despesa i durada de les visites

A l'octubre, la despesa mitjana per turista va ser de 585 euros, un 47,5% menys respecte al mateix període de l'any anterior. La caiguda en aquesta partida contrasta amb la durada de les estades, que durant l'octubre s'han allargat un 9,9%, fins als 5,6 dies. Pel que fa al nombre de pernoctacions, a Catalunya se'n van registrar al voltant d'1,17 milions durant l'octubre, un 84,9% menys en termes interanuals.

Malgrat la forta caiguda en el nombre de visitants estrangers, Catalunya es manté com la principal destinació turística de l'estat espanyol, acollint el 22,6% dels turistes. Al conjunt de l'Estat, el nombre de turistes internacionals va superar lleugerament el milió, un 76,1% menys respecte a l'any passat. La despesa turística, per altra banda, va assolir els 862 milions d'euros a l'octubre, un 89,7% menys en termes interanuals.