Andorra s'ha convertit en el país membre 190 del Fons Monetari Internacional (FMI), culminant així un procés d'adhesió que va començar al gener, quan el ministre de Finances i Portaveu del Govern d'Andorra, Eric Jover, va fer la petició formal a l'entitat. Després de mesos de feina conjunta entre els equips tècnics del Govern i de l'FMI, l'ambaixadora d'Andorra als Estats Units, Elisenda Vives, ha dipositat la nit d'aquest divendres l'instrument de ratificació a la seu de l'organització a Washington.

A continuació, Vives ha firmat els estatuts en nom d'Andorra, i una delegació formada per Jover, Vives i el secretari d'Estat d'Assumptes Financers Internacionals, Marc Ballestà, ha mantingut una reunió privada amb la directora general de l'FMI, Kristalina Georgieva, i altres membres de l'entidat. L'adhesió era un dels compromisos electorals del Govern i es va aprovar per majoria en el Consell General el 5 d'octubre, encara que Andorra manté relacions amb l'FMI des de fa anys.

Jover ha afirmat que la incorporació permetrà a Andorra millorar la seva reputació i homologació internacional, "tenir accés a més i millor assistència tècnica i formació en temàtiques financeres, i obre la porta a tenir una xarxa de seguretat financera en cas de necessitat".

Primera votació

Andorra ha participat com a membre de ple dret en la sessió plenària de l'FMI d'aquest divendres i ha emès el seu primer vot per elegir el director que representarà el país en la direcció executiva de l'entitat.

La direcció executiva està formada per 24 directors que representen a països i circumscripcions: Andorra s'ha afegit al grup 'belga-holandès', que tindrà com a nou director executiu a Paul Hilbers, en substitució d'Anthony De Lannoy.