El Producte Interior Brut (PIB) d'Alemanya es va contreure un 2,2% en el primer trimestre de 2020 en comparació amb els tres mesos anteriors, quan havia retrocedit un 0,1%, el que confirma l'entrada en recessió tècnica de l'economia europea més important i suposa la seva contracció més severa des de la crisi global financera de 2008, així com la segona més gran des de la unificació alemanya, segons informa l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

En concret, l'oficina estadística germànica ha detallat que la caiguda registrada en els tres primers mesos de 2020 en comparació amb el trimestre anterior només es veu superada per la que es va produir en el primer trimestre de 2009, quan el PIB es va desplomar un 4,7%.

"Encara que la propagació del nou coronavirus no va tenir un efecte important en l'acompliment econòmic al gener i febrer, l'impacte de la pandèmia va ser bastant greu en el primer trimestre de 2020", indica Destatis.

En comparació amb els tres primers mesos de 2019, el PIB d'Alemanya va experimentar una contracció de l'1,9%, després del creixement interanual del 0,2% registrat entre octubre i desembre de 2019.

En els tres primers mesos de 2020, el consum va registrar una substancial caiguda del 2,2% respecte del trimestre precedent, amb un descens del 3,2% de la despesa de les llars, mentre que la despesa pública va augmentar un 0,2%.

Per la seva part, la inversió empresarial es va paralitzar, amb un descens del 0,2% de la inversió en la formació de capital brut fix, en contrast amb l'increment de l'1,6% en el primer trimestre de 2019.

Així mateix, les exportacions i les importacions van registrar una aportació negativa a l'economia, amb caigudes del 3,1% i de l'1,6%, respectivament.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat