Més de 45.000 persones s'allotjaran a través de la plataforma Airbnb en cases de particulars durant el Mobile World Congress (MWC), segons ha informat avui la plataforma, que ha xifrat en 5 milions d'euros els ingressos que obtindran els 'amfitrions' locals amb aquestes pernoctacions.

L'MWC, el major esdeveniment del món dedicat a les tecnologies mòbils, se celebrarà del 26 de febrer a l'1 de març a Barcelona i preveu aconseguir aquest any la xifra rècord de 108.000 visitants. Encara que la majoria de congressistes s'allotjaran en hotels, que per aquestes dates penjaran el cartell de complets, molts professionals s'allotjaran en cases de particulars que hauran contactat a través d'Airbnb.

Segons aquesta plataforma, cada vegada són més els viatgers que utilitzen la seva aplicació per gestionar el seu allotjament a Barcelona i la seva àrea metropolitana durant la celebració de l'MWC. El 2017 van ser 40.000 les persones que van pernoctar en cases de barcelonins durant l'MWC, xifra que va generar una activitat econòmica per a la ciutat de 28 milions d'euros.

Aquest 2018 seran 45.000 els viatgers que arribin a Barcelona a través d'Airbnb, cosa que suposarà uns ingressos per als propietaris dels habitatges de més de 5 milions d'euros i per al conjunt de l'economia barcelonina de gairebé 40 milions d'euros. El preu mitjà d'una nit reservada a través d'Airbnb per a l'MWC és de 66 euros i 97 cèntims de cada euro són ingressos directes per a l'amfitrió local. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat