L'Agència Tributària ha tornat 826,5 milions d'euros d'IRPF als contribuents catalans un cop superada les dues terceres parts de la campanya de la renda, xifra que representa un increment del 16,5% en relació a la quantitat retornada en aquestes alçades de l'any passat, segons ha informat el Ministeri d'Hisenda.

En total, han rebut algun tipus de devolució 1.152.360 persones, és a dir, un 9% més que el mateix període de l'any passat. Sobre el total de les sol·licitades, el nombre de devolucions representa el 74,82%, mentre que l'import abonat en conjunt representa el 63,14% dels 1.309,1 milions d'euros. Fins ara, els catalans han presentat 2.273.604 declaracions de la renda, un 5,65% més que l'any passat.

Al conjunt de l'Estat, l'Agència Tributària ha retornat 4.994 milions d'euros a 7.796.000 contribuents, cosa que representa un augment del 9,7% en la xifra de devolucions i del 15,5% quant a import. Hisenda calcula que en total els espanyols presentaran 21 milions de declaracions de la renda, un 1,6% més que l'any passat, i que el 70% surtin a retornar, un 0,5% més, per un import estimat de 10.686 milions d'euros.

D'altra banda, a partir del 8 de juny l'Agència Tributària començarà a donar assistència presencial a les seves oficines, un servei que complementarà amb el servei telefònic. Hisenda calcula que l'afluència caurà a la meitat respecte altres anys i al seu torn l'espai destinat també serà inferior per la necessitat de mantenir les distàncies de seguretat en les zones comunes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat