L’aerolínia Level connecta des d’aquest dilluns Barcelona amb Los Angeles, la “gran novetat de la companyia per aquesta temporada d’estiu”, segons ha informat l’empresa a través d’un comunicat. De fet, des d’aquest dimecres l’aeroport del Prat també estarà connectat amb una altra ciutat important de la costa oest dels Estats Units a través de Level: San Francisco. Aquestes rutes directes entren dins del ‘programa d’estiu 2022’, assegura la companyia. Segons informen en aquest mateix comunicat, l’empresa connectarà Barcelona amb Los Angeles a través de tres freqüències per setmana -dilluns, dijous i dissabtes- tot i que la intenció és afegir a partir de l’1 de juny una quarta freqüència, els dimecres. Per altra banda, els vols entre San Francisco i la capital catalana es produiran els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges.

Les dues rutes ja estan a la venda. Level assegura que el bitllet d’anada i tornada Barcelona-Los Angeles està disponible a partir dels 449€, mentre que el de Barcelona i Los Angeles parteix dels 339€. Les rutes de Barcelona cap a aquestes dues ciutats importants de la costa oest dels Estats Units són dues de les quatre rutes que Level opera en el país nord-americà durant aquesta temporada 2022. Aquestes dues rutes se sumen a la ja existent de Nova York, i es preveu que el proper mes de maig la capital catalana estigui connectada amb una altra ciutat important de la costa est: Boston. Serà d’aquesta manera que l’aerolínia oferirà més d’11.000 seients setmanals en les seves rutes als Estats Units, cosa que suposa el doble del que oferia l’any 2019, abans de la pandèmia.

La directora comercial de l’empresa, Lucía Adrover, considera que “les rutes que s’inicien aquesta setmana cap a Los Angeles i San Francisco són estratègiques per a Barcelona, la nostra base d’operacions i ciutat que Level connecta de manera directa amb els estats Units”. “Tant Los Angeles com San Francisco són grans ciutats claus pel turisme i també per les empreses catalanes que busquen oportunitats de negoci a la costa oest, així com per les empreses nord-americanes interessades en conèixer i invertir a Barcelona”, afegeix Adrover.

Estats Units i la covid

Ara mateix es pot entrar als Estats Units si es té la pauta completa de la vacuna contra el coronavirus (dues dosis). Actualment, el país nord-americà demana a qualsevol persona -vacunada o no vacunada- un test d’antígens o una prova PCR amb resultat negatiu per entrar al país. La prova s’ha d’haver realitzat com a màxim un dia abans de la sortida del vol. En cas d’haver superat la covid-19 en els noranta dies anteriors al vol, no serà obligatori presentar un test negatiu, però s’haurà d’acreditar aquesta situació. Les persones no vacunades han d’acreditar un problema mèdic que justifiqui la situació.