El youtuber Wismichu va organitzar un gran escàndol a l'octubre de 2018 al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges amb Bocadillo. Es tractava d'un film en que només es mostrava una escena que es repetia amb petites variacions durant més d'una hora. L'esbroncada del públic va ser monumental. Ara Wismichu ha anunciat que s'estrenarà al festival de Málaga el documental Vosotros sois mi película. La verdadera historia detrás de "Bocadillo", dirigit per Carlo Pardial. En aquest film s'analitzaran les reaccions del públic durant la projecció de Bocadillo a Sitges. El dia 22 de març el documental de Pardial es presentarà limitadament als cinemes, i a partir del 31 de març es podrà veure a la plataforma Flooxer d'ATRESPlayer.

L'escàndol de Sitges

Bocadillo era una pel·lícula gairebé sense trama, que era gairebé impossible de visionar sencera. Es va projectar perquè l'equip organitzador del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges volia obrir la porta a noves relacions amb els influencers. Però les protestes del públic van ser gairebé unànimes. Els espectadors es sentien indignats pel que consideraven una estafa i Ángel Sala, el director del Festival, es va veure obligat a disculpar-se davant aquells que es van sentir ofesos.

Utilitzar el públic

Ismael Prego, Wismichu, és un youtuber que ja té més de 8,2 milions de seguidors a Youtube, una plataforma en la que va començar a treballar el 2012. Wismichu ja va anunciar, després de l'exhibició de Bocadillo a Sitges, que es tractava d'un experiment per avaluar la reacció del públic davant un acte d'aquest tipus. Una piulada, molt contestada pels assistents a la projecció, ja anunciava: "Vosotros sois mi película". De fet, a l'entrada de la Sala Retiro de Sitges ja s'advertia que les reaccions del públic es gravarien. L'avís fins i tot aclaria que l'entrada a la sala implicava la cessió gratuïta dels drets d'imatge a la productora YouPlanet Pictures. Ara aquestes imatges són la base del nou documental de Padial.

Poster VosotrosSoisMiPelicula Youplanet Wismichu HR MALAGA V2

Els arguments de Padial

"Vosotros sois mi película és un documental, però també pot veure's com una comèdia sobre el present boig en el que vivim, dominat per la confusió, la incertesa, la manipulació mediàtica i l'ira generalitzada front a un exterior incert i canviant", afirma Carlo Padial, un realitzador especialitzat en falsos documentals. Padial afegeix que "Tot allò que està succeint ara, bàsicament, està succeint a internet, i Vosotros sois mi película es fica de ple en tot això i mostra el canvi de paradigma". El director argumenta que "M'interessa moltíssim explorar el llenguatge nou que està sortint d'internet".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat