An Evening with Norah Jones, l'espectacle de gira de Norah Jones, s'ha convertit aquest cap de setmana a Una vetllada amb Norah Jones a Cap Roig, ja que la proposta, amb l'estil que planteja la nord-americana, cobrava més sentit que mai en un escenari a vora de la Costa Brava. El que Jones busca és la intimitat amb el seu públic i el que li ha ofert aquest festival és la possibilitat de fer-ho en un auditori que amb prou feines assoleix els 2.500 espectadors en un ambient vacacional i multicultural. Turistes estrangers, nacionals i també públic de proximitat han coincidit durant prop de dues hores en uns jardins històrics per gaudir d'aquesta atmosfera tan especial i que tant té a veure amb una cosa que la mateixa artista, en forma de declaració d'intencions, no ha dubtat a titular An Evening with Norah Jones.

Un regal per als fans

La manera d'arrencar ha estat amb Just a little bit, una peça de 2019, que l'ha seguit I'm alive, la cançó en la composició de la qual va col·laborar Jeff Tweedy, el líder de Wilco, i que forma part de l'àlbum Pick me up off the floor. Norah Jones ha passat mig concert al piano, acompanyada de la clàssica formació de guitarra, baix i bateria amb alguna variant circumstancial. Així s'han succeït What am I to you, It was you o Sunrise fins que, per interpretar Thinking about you, ha optat per un teclat i per cantar dempeus mentre el tocava. Per a Waiting ha optat per la guitarra, igual que per a Little broken hearts i Don't know what it means i no ha tornat al piano fins a Travelin on. Happy pills ha posat el tancament provisional, encara que Norah Jones ha tornat a sortir a l'escenari per acontentar el públic amb una última barreja de melodies.

Vetllades com la de Cap Roig sembla que se les pren com a una cosa exclusiva que es pot permetre a hores d'ara de carrera|cursa, una espècie de regal per als seus més fidels

norah jones 2 efe
Norah Jones ha passat aquest cap de setmana pel Cap Roig Festival / Foto: EFE

Als seus 44 anys, Jones ja ha demostrat del que és capaç amb més de 50 milions de discos venuts a tot el món i amb nou premis Grammy aconseguits, pel que vetllades com la de Cap Roig sembla que se les pren com a una cosa exclusiva que es pot permetre a aquestes alçades de carrera. Una espècie de regal per als seus fans més fidels. La filla de Ravi Shankar sap acariciar amb la seva música i s'hi ha dedicat durant un concert en què la seva veu ha fluït de tons alts a murmuris per crear aquesta atmosfera que anuncia la seva proposta. La seva música costa d'encasellar, perquè està el jazz, però també el country i el pop, tot passat per la seda del seu particular estil, que crea un gènere únic.

La seva música costa d'encasellar, perquè està el jazz, però també el country i el pop, tot passat per la seda del seu particular estil, que crea un gènere únic

Ella també ha conreat aquest eclecticisme i s'ha apropat a bandes com Belle and Sebastian o a l'esmentat Jeff Tweedy a l'últim àlbum. En tot cas, Norah Jones sabia del seu anterior pas per Cap Roig que la intimitat d'aquest auditori li jugava a favor i ha explotat l'oportunitat de posar l'escenari a remar a favor del repertori escollit per a aquestes vetllades amb la seva música. Jones ha estat protagonista de l'inici del seu segon cap de setmana del Cap Roig Festival, que completa la banda catalana Els Amics de les Arts per donar pas a partir del divendres 28 de juliol al cartell de concerts pràcticament a diari que començarà amb Damien Rice i acabarà amb David Bisbal el 19 d'agost.