El grup de heavy metal A Sound of Thunder ha confirmat la seva participació al concert per la llibertat dels presos polítics que l’Assemblea Nacional Catalana organitza aquest dissabte 2 de desembre a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Aquesta banda nord-americana va fer una versió de l’himne català, Els Segadors, amb lletra traduïda i adaptada a l’anglès amb sonoritat de heavy metal.

La connexió amb Catalunya del grup arriba de la mà de la vocalista, Nina Osegueda, filla d’una catalana que va emigrar als Estats Units en plena època franquista. De fet, la Nina va penjar un vídeo a Youtube el dia 4 d’octubre explicant que aquest tema estava preparat des de feia temps però la intenció era que sortís en el seu proper àlbum, si més no, després de veure les càrregues policials i la brutalitat del referèndum de l’1 d’octubre van avançar el llançament de la cançó. En les imatges, la cantant manifesta el seu desig de que “tothom estigui bé i que el procés acabi de forma pacífica”.

A més de A Sound of Thunder i tots els que ja estaven confirmats, al cartell del concert de diumenge s’hi sumen altres artistes com Ramon Mirabet, Cesk Freixas, l’Orfeó català i la Always Drinking Marching Band.