Avui s'acaba La família del Super3. Després de 15 anys marcant diferents generacions, la Pati Pla, en Roc, la Lila, l'Àlex, en Pau, en Fulsky, el Senyor Pla i tota la resta que han vingut darrere, marxen. No negarem les reticències del canvi l'any 2006: el Tomàtic, la Ruïnosa i el Mega Zero eren i segueixen sent els millors. En una breu enquesta casolana on he preguntat per "la pitjor sèrie del Super3", diverses persones han coincidit a dir que el pitjor era La família del Super3 en general, però la veritat és que en els fons els hem agafat carinyo.

Perquè el suc de taronja i mandarina és la nostra medicina, la dels que ja érem una mica grans quan va sortir i la dels nous Súpers que ho van viure al màxim. Els personatges van irrompre a les nostres vides en una casa que substituïa els quadrats dels antics i amb una temàtica totalment renovada. Vam créixer amb la història d'amor entre el Roc i la Pati Pla, l'estima de la Lila per la Mildred i els consells del Flusky per lligar que ara serien totalment impensables com que "a les noies els van els tios durs, els que les fan patir". També amb l'agudesa de l'Àlex, la seriositat d'en Pau i la maldat del Senyor Pla, que podia arribar a ser adorable.

Però el millor de tot no eren els petits capítols de la família, el millor eren els dibuixos. Era l'entrepà de Nocilla i la llet amb Cola-Cao en sortir de l'escola. Començar mirant Pingu encara que tinguessis deu anys i seguir mirant bogeries brillants tot i que encara incomprensibles com Patates i Dracs mentre esperaves el que de veritat volies veure: les sèries d'anime. La Màgica Doremi, Sakura, el Doctor Slum, Sailor Moon, Hattori el Ninja o Keroro. És igual l'època, és igual la temàtica, eren brutals. Era el tema de conversa al pati del cole, jugaves en català perquè els referents que veies a la tele eren en català. I en acabar de veure-les, després d'haver buscat una estoneta per fer els deures corrents, tornaves a engegar la tele per veure l'InfoKInuyasha i el Detectiu Conan. Les tardes eren això: extraescolars, parc o Super3 i aquesta última estava molt renyida amb les altres.

La Màgica Doremi

La Màgica Doremi. CCMA

Pot quedar molt nostàlgic dir que el Super3 ja no és el que era abans, tot i que realment és cert: l'audiència s'ha ensorrat des de la creació del canal propi. Però també és veritat que, com diu una amiga "no trobes a faltar l'anime del K3, trobes a faltar qui eres quan veies l'anime del K3". Així que pels nostàlgics i pels curiosos, us deixem el que heu vingut a buscar: el test per saber quin personatge de La família del Super3 sou.

Imatge principal: Família Super 3 / Foto: CCMA

 

Qui ets de La família del Super3?