Aquest dissabte, 22 de setembre, a les 20h, al llac del Soler (Rosselló), el col·lectiu de músics de Catalunya Nord Angelets de la Terra organitza el tercer Concert per la Llibertat en defensa de la democràcia, l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats catalans.

La convocatòria arriba després de l'èxit de la Cassolada per la Llibertat davant del consolat espanyol a Perpinyà el mes de març i els dos primers Concerts per la Llibertat a Alenyà (Rosselló) i a Vilafranca de Conflent.

El tercer concert servirà també per donar a conèixer la novena compilació Angelets de la Terra –recopilatoris de música cantada en català de grups nord-catalans-. La portada del disc porta un llaç groc que simbolitza la solidaritat dels artistes de Catalunya Nord amb els exiliats i presos polítics, així com els catalans colpejat per la policia espanyola en el referèndum de l’1 d’Octubre i les víctimes de persecucions judicials per les seves idees.

concert soler affiche

Al Soler, on també es troba l’únic institut de secundària a Catalunya Nord d’immersió en català de la Bressola, hi haurà dos escenaris amb 10 grups d'estils musicals variats (rumba catalana, reggae, ska, música popular, electrònica, jazz, blues, ...) procedents de tots els Països Catalans. Corrandes són Corrandes, VerdCel, Marta Rius i Strombers són els grups del Sud de l’Albera que estan convidats ja que van participar en l'homenatge al cantautor rossellonès Joan Pau Giné, coordinat pels Angelets en 2013.

Els grups de la Catalunya Nord programats són Rumba Coumo, Ghetto Studio, Romain Lucas, Farré & Trichot, Chris the Cat i WhyNoteJazz. L’entrada és lliure, però hi haurà una caixa de solidaritat per recaptar diners per a les famílies dels presos polítics.