Teodoro Nguema Obiang Mangue, Teodorín, fill del dictador de Guinea Equatorial i vicepresident segon del país, no assisteix al judici, a París, on se'l jutja per corrupció. Ell s'està a Malabo, i el 25 de juny va convocar una gran festa, per celebrar que feia 48 anys. Pregava als seus convidats que anessin "amb els seus millors vestits d'època dels anys vint".

De fet, el personal del seu servei, als convidats, els explicava directament que era una festa "estil dels gangs de New York".

 

A post shared by kym whitley (@kymwhitley) on

Convidats d'arreu del món

A la festa de Teodorín hi han anat convidats molts artistes negres dels Estats Units, del Brasil i de diferents parts de l'Àfrica (Teodorín té una discogràfica, ha estat amistançat amb la rapera Eve i es presenta com a promotor de la música africana i afroamericana). Hi havia l'actriu còmica nord-americana Wendy Raquel Robinson. En el seu grup, que ha arribat a Malabo en un avió privat, també hi havia la rapera Tiffany Fox i l'actriu afroamericana Kym Whitley. També ha estat a Malabo la model keniana Huddah Monroe.

 

A post shared by TIFFANY FOXX (@1tiffanyfoxx) on

També hi havia l'afrobrasiler Tony Salles, líder del grup bahià Parangolé, amb alguns dels seus companys de grup. Van fer el viatge de tornada en un avió que els van llogar especialment; allà hi van improvisar fins i tot un ball. A la festa hi havia alguna ballarina de samba, com Thai Rodrigues. No és estrany. Teodorín, que presumeix de playboy, va fer amistat amb algunes sambistes, i el carnaval de 2015 va finançar amb 3,5 milions de dòlars l'escola de samba Beija Flor, que va guanyar el premi de la desfilada de Rio de Janeiro amb un espectacle dedicat a Guinea Equatorial (la Fiscalia brasilera encara investiga aquesta subvenció).

 

A post shared by Tony Salles (@tonysallescantor) on

El brasiler Tony Salles i alguns dels seus companys de Parangolé a l'avió que els van posar perquè tornessin al Brasil.

Els convidats s'han allotjat als luxosos habitatges construïts a Sipopo, prop de Malabo, el 2014, per a la cimera de caps d'Estat de la Unió Africana. Se'ls ha hostatjat a cos de rei. Els cambrers servien xampany Louis Roederer Cristal, un cava de gran prestigi que costa aproximadament 175 € l'ampolla. Als convidats també se'ls oferien vestits dels anys vint per a la festa.

 

A post shared by NoMercy (@nomercyglobal) on

La festa es va fer al vespre, i no van faltar els guineans i els estrangers que van anar a retre homenatge al Patrón (com li agrada fer-se dir). No hi havia gaire gent amb vestits d'època i hi va sonar molta música llatina. Als vídeos i a les fotografies que es poden veure a les xarxes socials, només hi ha una imatge de Teodorín. Sembla que es va cuidar de no sortir retratat.

 

A post shared by Paula Marie (@blackmamita) on

Huddah Monroe explica que no permetien entrar mòbils a la festa, però que ella va poder entrar el seu. De fet, no va ser l'única, perquè hi ha alguna altra imatge de la festa, entre les quals una de Teodorín.

 

A post shared by TIFFANY FOXX (@1tiffanyfoxx) on

Al dia següent, els convidats encara van rebre més atencions: a alguns se'ls va dur a veure el cim del pic Basilé, de 3.000 metres. A d'altres, com Wendy Raquel, els van portar a fer un tomb en helicòpter perquè veiessin l'illa des de l'aire.

No se sap com s'ha pagat la festa dels gàngsters, però tothom ho sospita. La keniana Huddah Monroe, amb extraordinària sinceritat, assegurava a les xarxes: "No conec cap vicepresident tan ric com Teodoro Nguema Obiang". D'altres convidats agraïen la generositat i l'hospitalitat de l'hereu a la presidència guineana. Mentrestant, els jutges, a París, continuen jutjant el Patrón Teodorín.