El duet barceloní Tarta Relena ha tornat a fer història i s'ha convertit en el segon referent català en participar al Tiny Desk, la prestigiosa sèrie de concerts impulsada per NPR, el servei de radiodifusió pública dels Estats Units. En aquest particular concert de 20 minuts disponible a Youtube, Marta Torrella i Helena Ros canten temes en català com El suïcidi i el cant, anivellant-se a altres artistes internacionals que també han participat a la secció musical com Dua Lipa, Adele, Sting, Robert Plant, Justin Timberlake, Tash Sultana, Billie Eilish, Sam Smith, The Cranberries, C. Tangana, Wilco, Lewis Capaldi o Lenny Kravitz, entre molts altres. De fet, el passat 14 de gener, el duo ja va oferir un concert al Global Fest del Lincoln Centre de Nova York.

Amb aquesta fita, Tarta Relena es corona aconseguint signar un Tiny Desk català després que ho fes Lau Noah el 2019 interpretant el tema L'adeu. El concert està format per cinc cançons: Me Yelassan, Tota Pulchra, El suïcidi i el cant, Safo i Las Alamedas. L'any 2021, l'aparició de C. Tangana a la NPR al costat d'amics com Alizzz, La Húngara, Antonio Carmona o Kiko Veneno per interpretar algunes de les cançons d'El Madrileño també va causar furor interpretant temes com Tú me dejaste de querer, Demasiadas mujeres o Los Tontos. Llavors, Antón Álvarez es va convertir en el tercer artista espanyol en arribar-hi, per darrera de Concha Buika y Diego El Cigala.

Tarta Relena va néixer l'any 2016 de la mà de dues cantants que tenien la finalitat d'explorar a capella diferents estils de músiques vocals, amb l’àrea geogràfica del Mediterrani com a context de referència. El repertori que canten va des de músiques tradicionals fins a músiques d’autor, amb l’experimentació com a bandera i la combinació de tècniques vocals com a motor creatiu. Sense por d’estirar els límits de la localitat i l’autoria. Als arranjaments del duo hi conviuen els timbres tan diferents de les dues veus i el so sintètic d’instruments i samples electrònics, sempre buscant la complexitat en la senzillesa i la màxima expressió amb el mínim d’elements.

Formen part de The Indian Runners, segell de música independent de l’Associació cultural Indian Runners que promou l’activisme musical, l’autogestió i la igualtat de gènere en l’escena. "Muntem concerts, editem discs, publiquem en altres formats i ens organitzem per afavorir el suport entre bandes; creiem que el camí cap a una major independència i força de l’escena local passa per funcionaments més horitzontals, una participació el més inclusiva possible i, en definitiva, una manera de fer que s’allunyi dels dictats del mercat. Per tant, tot i que no tenim ànim de lucre, tenim ganes de créixer i guanyar aliats per avançar cap aquest horitzó", resa el segell a la seva pàgina web.