Si algú tenia algun dubte sobre l'estat de forma de Sting després de suspendre cinc actuacions a Europa per una infecció vírica al coll l'ex The Police va reaparèixer per la porta gran al festival de Cap Roig per deixar clar que li queda molta corda encara.

Certament, el músic havia tornat dimecres passat després d'aquesta baixa mèdica, però en aquest concert a Lió (França) es va mostrar prudent i va advertir el públic que es mostraria més calmat del que en ell és habitual. També ho va fer aquesta vegada, però va semblar que més per prudència que per una altra cosa o potser va ser la familiaritat de pujar-se a un escenari que coneix àmpliament i on l'any passat va estar acompanyat pel jamaicà Shaggy el que el va portar fins i tot a fer gala de la potència de la seva veu.

Sting Cap Roig juliol 2019 EFE

En qualsevol cas, a Cap Roig, festival que impulsa la Fundació "la Caixa" i CaixaBank i que organitza Clipper's Live, es va tornar a veure si no al Sting més punk de finals dels 70, sí a aquesta força de la naturalesa que s'ha mantingut al peu del canó durant dècades.

També va poder ser l'aire d'Espanya, perquè va quedar clar que els problemes de coll es van quedar més enllà del Pirineu. Els qui sabien d'aquestes cancel·lacions prèvies o van escoltar de la veu del cantant que havia estat malalt dues setmanes i que oferiria un concert "més íntim, fàcil i tranquil" potser es van imaginar una altra cosa.

Repertori més popular

El dubte va durar amb prou feines uns segons, que van ser els que Sting va tardar a arrencar amb Roxanne, tota una declaració d'intencions a què el van seguir Magic i Message in a bottle. El concert de Cap Roig s'emmarca a la gira My songs, un somni per a qualsevol fidel al britànic, ja que repassa si no sempre el més exquisit del seu repertori sí el més popular, les cançons que el públic se sap de memòria i, en definitiva, el que aquesta gent espera veure quan compra les entrades.

Sting Cap Roig EFE

Els dos primers temes els va cantar assegut guitarra acústica en mà i el tercer va començar igual, però, immediatament, va canviar pel seu instrument elèctric de tota la vida i es va acabar la sessió íntima anunciada.

Si amb Shaggy va sorprendre positivament al respectable que va anar als jardins de Cap Roig fa un any ara aquest s'ha rendit als peus de Sting en escoltar en viu i en directe cançons que en molts casos s'intuïa que formaven part de la música de la seva vida. My songs és la selecció realitzada pel cantant i baixista d'aquest gran tema amb un posterior treball d'arranjaments i adaptació perquè sonin com si fossin de 2019.

Concert Sting Cap Roig EN

Suma de generacions

Setze premis Grammy confirmen que Sting és una llegenda, que ha assolit els 100 milions de discos venuts i que creacions com "Every breath you take" són capaces de crear una atmosfera única en una cita com la de Cap Roig, on edats i nacionalitats s'entremesclen. En aquest ambient tan heterogeni és on es demostra que l'anglès ha superat fronteres i que generacions diferents coincideixen a considerar-ho un gran.

La part central del concert va ser potser en la que l'estrella es va reservar una mica, no tant per cuidar-se el coll com per l'elecció de temes més pausats, però va acabar amb tota la força i fent gala de potència de veu a cor amb el públic fins al punt que semblava que es desafiava per convèncer-se que els problemes s'han acabat.