A partir del dissabte 22, i fins al dia 29, Barcelona acull l’11è Simposi Mundial de Música Coral. Una trobada en què participaran 22 de les millors corals del món, i que concentrarà 2.000 persones, procedents dels cinc continents. És la primera vegada que aquesta trobada se celebra a Catalunya. Durant aquests dies, l’Auditori, el Palau de la Música, el temple de la Sagrada Família i altres espais de Barcelona i de la resta de Catalunya, com l'església del Pi o Santa Maria de Gràcia, acolliran concerts del més alt nivell. El programa es pot consultar a la pàgina web de l'organització, on també es poden comprar les entrades.

The Rose Ensemble de Minneapolis.

D'arreu del món

El comitè organitzador havia rebut la demanda de participar de 147 formacions de 47 països diferents, de les quals se n’han escollit 24 per la seva qualitat, singularitat i nivell. Són cors de diferents estils musicals, que engloben des de la música clàssica i tradicional fins al pop, el jazz, la música contemporània i també la interpretació musical performativa. L’origen dels cors seleccionats és molt divers: Estats Units (3), Japó (2), Canadà (2), Alemanya (2), Suècia (2), Catalunya (2), Irlanda, Moldàvia, Dinamarca, República de Corea, Holanda, Letònia, Filipines, Sud-àfrica, Argentina, Eslovènia i País Basc. Paral·lelament, hi ha dos cors convidats procedents de Còrsega (França) i Rússia.

La ciutat s'omple de música

El simposi tindrà com a seus L’Auditori de Barcelona, l’ESMUC i el Museu de la Música. Els diversos espais escollits ofereixen les millors condicions per acollir les 36 conferències, masterclass, ponències i concerts, i les 25 presentacions de projectes, però també són espais amb un gran valor històric, artístic i arquitectònic internacionalment reconegut. Els concerts tindran lloc en auditoris i esglésies, espais que ofereixen unes condicions acústiques òptimes segons el tipus de cor i repertori de cada concert. La basílica de Santa Maria del Pi (s. XIV), la Sagrada Família o el Palau de la Música Catalana són alguns dels espais escollits. Durant el Simposi cada vespre es podrà gaudir de concerts.

 

Foto de portada: l'Ensemble Vine del Japó.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat