L'actriu Sigourney Weaver, tres vegades nominada a l'Oscar i guanyadora del Bafta i del Globus d'Or, rebrà el dissabte, 10 de febrer a Valladolid, el Goya Internacional 2024 a la 38 edició dels Premis Goya, segons ha anunciat aquest dimarts l'Acadèmia de Cinema. Un reconeixement que se li atorga per "la seva impressionant trajectòria plagada de pel·lícules inoblidables i inspirar-nos creant personatges femenins complexos i forts" a més ha afegit que es tracta d'una de les actrius "més reconegudes a la indústria del cinema". Weaver serà guardonada amb el tercer Goya Internacional de la història, després de Cate Blanchett, que el va aconseguir el 2022, i Juliette Binoche, el 2023. L'Acadèmia ha explicat que el premi s'ha creat per "reconèixer a personalitats que contribueixen al cinema com a art que uneix cultures i espectadors i espectadores de tot el món".

🎥🏆 Premis ⁠Goya 2024: data, nominats, presentadors i tots els detalls de la gala
 

Una carrera plena d'èxits 

L'actriu estatunidenca, que va rebre el Premi Donostia 2016 del Festival de Sant Sebastià, és coneguda pel seu paper com la Tinenta Ripley a Àlien, paper pel qual va estar nominada a l'Oscar, o Dian Fossey a Goril·les en la boira. A més ha treballat en títols com a Avatar —on va interpretar a Grace Augustine en la seva versió humana i la seva versió avatar— Els Cazafantasmas (1984), Somnis d'una escriptora a Nova York (2020), Totes som Jane (2022), L'any que vivim perillosament (1982), El meu mapa del món (1999), La mort i la donzella (1994), La tempesta del gel (1997) o Copycat (1995). "Al llarg dels anys, ha captivat al públic i s'ha guanyat la seva admiració", des de l'Acadèmia apunten que és una actriu versàtil, amb carisma i un "talent indiscutible". 

Als inicis de la seva carrera va estar força encasellada en papers dramàtics, però després ha sabut demostrar al llarg dels anys el seu talent per les comèdies en pel·lícules com a Armes de dona, Les seductores (2001) o Herois fora d'òrbita (1999). L'actriu novaiorquesa ha col·laborat a més amb dos cineastes espanyols: Juan Antonio Baiona, amb el qual va treballar en Un monstre ve a veure'm (2016) i en Llums vermelles (2012), de Rodrigo Cortés. En televisió ha participat en sèries com a Oracions per a Bobby, Les flors perdudes d'Alice Hart, Political Animals o la francesa Call My Agent!