Dues sèries espanyoles, una sud-africana i el retorn d’El cuento de la criada. Aquest és el menú per triar a la carta què començar a veure aquest cap de setmana. La sèrie d’HBO Max protagonitzada per Elisabeth Moss és potser l’estrena més rellevant amb la que ha de ser la seva penúltima temporada, però cal destacar també la proposta detectivesca d’època d’Amazon Prime amb Un asunto privado, la persecució d’un perillós narcotraficant a Santo i la reencarnació d’una deessa africana a Los valientes, aquestes dues últimes disponibles a Netflix.

1
'El cuento de la criada' T5
HBO Max
Les sèries que s'estrenen aquest cap de setmana

HBO Max —segurament la més caòtica i imprevisible d’entre les principals plataformes— avançava per sorpresa aquest dimecres els dos primers episodis de la cinquena temporada d’una de les seves sèries franquícia, El cuento de la criada, i aquest cap de setmana és un bon moment per reprendre-la. Amb l’horitzó del final de la sèrie a la sisena temporada, la ficció seguirà posant el focus en els intents de la June, interpretada per una brillant Elisabeth Moss, de combatre el poder de Gilead, aquest sistema totalitari que considera les dones propietat de l’Estat.

2
'Un asunto privado'
Amazon Prime
Les sèries que s'estrenen aquest cap de setmana

La carismàtica Aura Garrido es posa al capdavant d’aquesta nova sèrie produïda per Bambú en el paper d’una atrevida jove de classe alta, la Marina Quiroga, que es decideix a atrapar un assassí en sèrie que des de fa mesos ataca la seva ciutat. Per fer-ho, comptarà amb l’ajuda del seu fidel majordom, l’Héctor, un home intel·ligent i amb molta sensibilitat interpretat per un actor de talla internacional com és Jean Reno. Tot plegat, ambientat a la Galícia de finals dels anys 40, on es faran evidents els estereotips en contra d’una dona que intenta resoldre crims.

3
'Santo'
Netflix
Les sèries que s'estrenen aquest cap de setmana

I seguim amb la ficció espanyola amb aquesta nova sèrie  que barreja l’acció i la intriga amb elements de terror creada per Carlos López (Hache) i dirigida per Vicente Amorim (La princesa de la Yakuza) que ha estat gravada entre Espanya i Brasil. Al llarg de vuit episodis, seguirem la història de Santo, el narcotraficant més buscat del món, la identitat del qual per fi ha sigut revelada. Els encarregats de perseguir-lo seran dos policies d’idees oposades, el Cardona (Bruno Gagliasso) i el Millà (Raúl Arévalo), que hauran d’aprendre a col·laborar no només per resoldre el cas, sinó també per sortir-ne amb vida.

4
'Los valientes'
Netflix
Les sèries que s'estrenen aquest cap de setmana

Acabem la llista d’estrenes amb una proposta que ens arriba des de Sudàfrica i que ens apropa a la mitologia d’un continent molt infrarepresentat en ficció. La sèrie ens parla de la creença en els déus africans a partir d’una de les seves deesses, que aquí es reencarna en el cos d’una dona. Gràcies als seus poders, tindrà la possibilitat de venjar la mort de la seva difunta germana i protegir la resta de la família d’una destrucció que sembla imminent. Una sèrie plena d’acció, fantasia i tradició que compta amb Sthandile Nkosi, Tony Kgoroge i Bonko Khoza com a personatges principals.