Els espectadors encara estan digerint l'èxit aterridor de Dahmer i ja tenen l'ull posat en una altra producció dirigida per Ryan Murphy i Ian Brennan que ve trepitjant fort. Parlem de Vigilante, la nova proposta dels creadors de sèries com Glee o Hollywood que va arribar a Netflix dijous passat. Es tracta d'una aposta de terror i suspens que se centra en l'assetjament que rep una família després d'arribar a la seva nova casa, consolidant els dos guionistes com a fidels retratistes de les realitats atroces que ens envolten. La sèrie, formada per un total de 7 capítols, compta amb un repartiment de luxe liderat per Naomi Watts i Bobby Cannavale, que interpreten al matrimoni principal.

Igual que va passar amb la història de Jeffrey Dahmer, el caníbal de Milwaykee que va evidenciar el racisme i l'homofòbia en la societat americana després d'assassinar 17 persones, Murphy i Brennan tornen a centrar-se en un cas real per explicar la història de la família Broaddus, que va viure un malson després de rebre cartes d'un assetjador a la casa on acabaven d'instal·lar-se. L'argument s'inspira en els fets reals ocorreguts el 2014 a New Jersey per explicar els esdeveniments que van viure els seus membres fins a veure's obligats a renunciar a viure a la casa: una persona que es feia passar per algú anomenat The Watcher deia vigilar-los i observar-los mentre insinuava que la propietat era més del que aparentava a simple vista. Però què va passar en realitat?

watcher

Basada en una història real

L'any 2014, la família Broaddus va comprar la casa dels seus somnis, la que sempre havia desitjat: una propietat d'1,35 milions de dòlars i sis habitacions a Westfield, Nova Jersey. Però, segons un reportatge de 2018 publicat a la revista The Cut, Derek Broaddus, pare de la família, va rebre una carta quan es van instal·lar en la que s'hi llegien un munt de preguntes: "Com has acabat aquí? Et va anomenar el 657 Boulevard amb la seva força interior? La casa ha estat l'objecte de vigilància de la meva família durant dècades i, a mesura que s'apropa el seu 110è aniversari, m'han encarregat que vigili i esperi la seva segona arribada. El meu avi va vigilar la casa als anys vint i el meu pare als seixanta. Ara em toca a mi. Coneixes la història de la casa? Saps el que hi ha entre les parets del 657 del Bulevard? Per què ets aquí? Ho esbrinaré".

La correspondència es va tornar més freqüent i amenaçadora, fent referència fins i tot a detalls íntims de la família, com els sobrenoms dels tres fills dels Broaddus. Això va fer que acudissin a la policia, que va començar a buscar l'autor de les missives, centrant-se sobretot en els veïns. Desesperats per trobar l'aterridor vigilant, els Broaddus fins i tot van contractar l'ajuda d'un investigador privat i van contactar amb un sacerdot perquè els beneís la casa, però les investigacions es van estancar i tampoc no es va poder identificar l'ADN del culpable. Després de sis mesos de por i pànic, van decidir vendre la propietat sense èxit; ningú no volia comprar un lloc que alguns consideraven maleït. Després d'intentar enderrocar-la per construir dues altres cases al solar i no aconseguir els permisos, van acabar llogant-la, sense poder cobrir la hipoteca, i mai no s'ha descobert qui va atemorir els Broaddus. Algun dia se sabrà qui era l'assetjador de la família? Potser, com ha passat amb altres casos que s'han viralitzat a Internet, la producció de Netflix contribueixi a aclarir el que va passar.