Pocs esdeveniments hi ha en un diàmetre d'uns centenars de quilòmetres que rendeixen tant homenatge al còmic, el manga o l'anime. De fet, no n'hi ha cap: el Saló del Manga Barcelona és la convenció més important de còmic i cultura japonesa d'Europa, i un dels esdeveniments més esperats de l'any per a aquells apassionats d'aquest submon animat. Una de les principals novetats d'aquesta 28a edició és que el saló canvia de seu per traslladar-se a la Fira de Barcelona Gran Via, un espai diàfan i modern d'uns 82.000 metres quadrats que encaixa més amb les expectatives que tenen els seus organitzadors. A més, les dates també varien: si en els anys anteriors l'esdeveniment arribava amb els primers vents de novembre, el Saló del Manga Barcelona 2022 caurà al voltant del pont de desembre, concretament del 8 a l'11 de desembre, i es preveu que les pròximes edicions també vagin en aquesta direcció.

Els canvis arriben en un moment en què la base de lectors de manga no para de créixer, així com també les vendes i l'interès que desperta el gènere. Per això els tres palaus de la nova seu s'ompliran d'otakus disposats a celebrar-ho, amb una extensa activitat cultural que inclou taules rodones, conferències, tallers gastronòmics, trobades amb autors i autores, presentacions o passis de cinema on gaudir d'una àmplia selecció de projeccions d'anime i pel·lícules japoneses, algunes d'elles amb possibilitat de fer-se amb el Premi Auditori Manga Barcelona. Tota l'oferta presidida pel cartell d'aquest any, dissenyat i il·lustrat per l'autora Sara Lozoya, per incentivar que el saló arribi a penjar el cartell del sold out. Com s'organitzaran els dies del Saló del Manga Barcelona 2022? Quins espais seran accessibles i per a quines activitats? I els horaris? Qui seran els convidats d'aquesta edició? I on comprar les entrades?

salon màniga|manga|mànega barcelona 2022
Cartell del Saló del Manga Barcelona 2022 / Sara Lozoya

On i quan se celebra el Saló del Manga Barcelona 2022? Horaris i mapa

Després de 10 anys ubicat a la Fira de Barcelona Montjuïc, aquesta edició del Saló del Manga serà la primera que se celebri a la Fira de Barcelona Gran Via, a l'Hospitalet de Llobregat, concretament als pavellons 4, 6 i 7. Seran els dies compresos entre el dijous 8 i diumenge 11 de desembre quan es podrà gaudir de totes les activitats programades per l'organització, en un dels esdeveniments que més dignifiquen i inclouen la cultura japonesa al nostre territori. Quant a l'horari, tots els dies és de 10 a 20 hores. A més, com que la Fira és una mica laberíntica, aquí tens el mapa.

Salo del Manga Barcelona 2022 mapa
Salo del Manga Barcelona 2022 mapa

Programa del Saló del Manga a Barcelona 2022 en PDF: activitats destacades

Un dels reclams del Saló del Manga 2022 és el seu gran nombre d'activitats vinculades a la cultura nipona: des de tallers o conferències gastronòmiques i cal·ligràfiques, fins a masters class amb dibuixants, xerrades sobre el doblatge o sobre moda japonesa o exposicions. Tot el programa del Saló del Manga a Barcelona 2022 pot consultar-se en aquest enllaç.

 • World Cosplay Summit: dissabte 10 de desembre de 16:00 a 18:00h al Gran Escenari
 • Projecció de la pel·lícula Belle el dissabte 10 a l'Auditori
 • Xerrada: Cardcaptor Sakura. 25 anys alimentant els somnis de les lectores. Dissabte 10 a la Sala Manga Academy.
 • Taller: aprèn a cuinar udon amb el xef d'UDON. Dijous 8 de 17.00 a 18.00 h.
 • Xerrada: L'humor japonès. De què riuen els japonesos? Dijous 8 de 12:00 a 13:00 h a l'espai Cool Japan.
 • Escriu el teu nom en japonès: taller de katakana. Divendres 9 de 17:00 a 18:15h a l'espai Nihongo Experience.
 • Tallers d´Aikido amb Mujin Dojo Sabadell. Dissabte 10 de 12:30 a 14:00h a l'espai Budo.
 • Gran torneig de katana adult, divendres 9, de 12:30 a 16:00 a l'espai Samurai Experience.
 • Taller de ParaPara. Divendres 9, de 18:30 a 19:00h Radio Music Stage.

Convidats del Saló del Manga de Barcelona 2022

Un dels al·licients d'anar a una edició del Saló del Manga de Barcelona és conèixer autors, cosplayers i cantants de renom al panorama animi (i friki en general). Aquest Saló 2022 no serà una excepció. Pren nota dels convidats d'aquest any, segur que hi ha algú a qui admires en aquest llistat (pots consultar més informació sobre les xerrades, firmes, actuacions... al programa):

 • Carles Dalmau: artista conceptual darrere del videojoc recent d'èxit Cult of the Lamb.
 • Faky: grup estrella de música de j-pop o pop japonès. Ha entrat a la llista Viral Top 50 de Spotify al Japó.
 • Hazariel: cosplay francesa coneguda, entre altres coses, pels seus videotutorials a YouTube.
 • Mahousyoujo Ni Naritai: banda que combina metall, punk i EDM. Destaquen a més per introduir elements de jocs de rol als seus vídeos, lletres, actuacions...
 • Nakaba Suzuki: l'autor darrere de mànigues com The Seven Deadly Sins, Rising Impact, Kongo Bancho.
 • Rian Cyd: cosplayer que actualment té el seu propi estudi de vestits i accessoris, no només per a cosplay sinó també per a publicitat, pel·lícules...
 • Sara Lozoya: animadora i il·lustradora, a més de fondista. Ha treballat per a tràilers animats de videojocs com CrisTales o en llibres juvenils com a Escola de Villanos. És autora del màniga BL Flashlight.
 • Shun Umezawa: autor del màniga en curs L'incident Darwin, així com d'altres obres acabades com a Utopies o Amb un novena i nou.
 • Taifu: cosplayer i cosmaker que, aquest mateix 2022, es va coronar com el millor cosplayer individual d'Europa a l'European Cosplay Gathering.
 • Xian Nu Studio: un estudi de màniga conformat per Irene i Laura, autores d'obres com Bakemono o Chan Prin.
 • Yoko Takahashi: cantant que és coneguda especialment per posar la seva veu a l'opening de Neon Genesis Evangelion.
 • Yuko i Exion: una parella de cosplayers que ja aglutinen més de 30 premis en diversos esdeveniments nacionals i internacionals.

Entrades i horari del saló a Barcelona

Les entrades generals tenen un cost de 14 euros i poden adquirir-se a la pàgina oficial de l'esdeveniment, sent únicament vàlida per persona i dia. També existeix la possibilitat de comprar un abonament per un preu de 46 euros, que val per als quatre dies del Saló del Manga Barcelona 2022 i que també haurà d'adquirir-se pel web del festival, ja que no hi haurà taquilles presencials on comprar els tiquets. A més, també hi ha descompte per a titulars del Carnet Jove o de la FANOC, mentre que els menors de 3 anys tindran l'entrada gratuïta. El recinte estarà obert els 4 dies en l'horari de 10h a 20h.

salo màniga|manga|mànega
El Saló del Manga sol saldar-se amb el sold out. / ACN

Concursos i premis al Manga Barcelona 2022

Encara que el nou espai no compta amb l'Auditori habitual que sí que hi havia a la Fira de Montjuïc, l'organització reconvertirà una sala d'actes en sala de cinema (amb butaques de cinema incloses) per continuar gaudint de la millor selecció d'anime i pel·lícules japoneses, de mà dels programadors de Cinema Àsia. Com és habitual, algunes d'aquestes projeccions entren a concurs per guanyar el Premi Auditori Manga Barcelona. Continuant amb els guardons de l'edició, també estan els Premis Manga Barcelona, que busquen premiar les millors novetats en manga i anime que s'han publicat i estrenat en unes dates concretes, de l'1 de setembre del 2021 al 31 d'agost del 2022.

També retorna a les files del festival el cosplay més internacional: el World Cosplay Summit. I és que al Manga Barcelona es decidirà qui representarà Espanya en aquest gran concurs que després d'uns anys d'absència torna a la ciutat japonesa de Nagoya. Altres concursos habituals i altres que es consoliden també tornen a Barcelona, com l'ECG (European Cosplay Gathering), la Cosplay Parade, el K-Pop Assault, l'Idol Contest Shine bright like an idol, el Just Sing!, i també el popular Otaquiz de coneixements de manga i anime.