David Trueba està dirigint La sagrada família, una sèrie documental sobre la família Pujol Ferrusola per a discovery+, la nova plataforma en streaming del canal Discovery. La producció, que incorpora entrevistes a col·laboradors habituals del clan i que ja s'està rodant a Barcelona, serà la primera producció original de discovery+ a Espanya. Produïda per Lavinia Audiovisual, el documental estarà format per quatre episodis d'una hora i es podrà veure aquesta primavera. 

El director, guionista i escriptor madrileny ha assegurat que, "com les millors novel·les", la dels Pujol és una història "esquitxada per anècdotes, incidents i episodis memorables". "Pocs materials humans poden ser més rics per retratar un temps i un país. La nostra idea és donar al material un tractament èpic, on els afanys i ambicions determinen també el destí final dels personatges", ha explicat. L'obra, segons ell, serà "fidel" als successos reals, "però actuant amb la convicció que estem davant d'un personatge icònic, més gran que la vida", ha afegit Trueba, qui ja és a Barcelona gravant i seleccionant les entrevistes que s'inclouran al documental. 

La sagrada família abordarà les vicissituds de la família i, evidentment, posarà el focus en la caiguda de Jordi Pujol. De ser un referent polític, cívic i moral de Catalunya, a ser acusat de frau a Hisenda, blanqueig i evasió de capitals.

Jordi Pujol Marta Ferrusola EFE

Jordi Pujol i Marta Ferrusola / ACN

Diversos col·laboradors

Segons apunta Discovery, el documental comptarà amb la participació de diverses personalitats de la política, el periodisme i la magistratura, a més de persones properes a Pujol i la seva família. Tot i així, però, el canal encara no ha donat cap nom propi.

Antonio Ruiz, vicepresident sènior i director general de Discovery España, ha afegit sobre aquest tema que el projecte s'emmarca dins d'una "ambiciosa" estratègia de la companyia: "Apostar per la producció i el talent nacional, a través d'històries sobre la vida real que siguin rellevants per a tots nosaltres". "Aquesta decidida aposta per la producció nacional sumada a la gran oferta de contingut original internacional, l'insuperable catàleg de no ficció de Discovery i els acords amb socis com la BBC, tenen com a objectiu convertir discovery+ en la referència absoluta per als amants dels continguts sobre la vida real", ha assenyalat en responsable de la plataforma a Espanya.

discovery+, que ja està disponible en països com els Estats Units, l'Índia, el Regne Unit o Itàlia, entre altres, és el nou servei de streaming de Discovery i té la particularitat d'oferir continguts de no ficció vinculats a l'aventura, el paranormal i els documentals de ciència, naturalesa i enginyeria.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat