El proper diumenge, 2 de juny, a les 17h, a la Sala de Concerts, el Palau de la Música Catalana acollirà el concert participatiu dirigit per Simon Halsey al capdavant de quatre-cents cantaires, entre els quals l’Orfeó Català (Pablo Larraz, sotsdirector) i integrants del Cor Jove (Esteve Nabona, director) i el Cor de Noies de l’Orfeó Català (Buia Reixach i Feixes, directora). Interpretaran la Messa da Requiem de Giuseppe Verdi i per primera vegada estaran acompanyats per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i els solistes Iwona Sobotka (soprano), Ruzana Grigorian (mezzosoprano), David Esteban (tenor) i Carlo Colombara (baix).

Simon Halsey, director artístic dels cors de l’Orfeó Català, repeteix l’exitosa proposta iniciada el 2017 en la qual convida novament cantaires d’arreu a assajar i cantar amb els cors de l’Orfeó Català en una activitat participativa i oberta. Per assolir el repte d’enguany, els participants assajaran un dia més que en les edicions anteriors, i durant dos dies estaran sota les ordres de Halsey per ampliar l’experiència.

Després de l’èxit de les convocatòries anteriors, en què més de quatre-cents cantaires es van sumar a les veus dels cors de l’Orfeó Català en un assaig i concert del Requiem de Mozart i el Carmina Burana l’any passat, enguany l’Orfeó torna a obrir les portes de la sala modernista. L’objectiu de la proposta és apropar els cors de l’Orfeó Català i el Palau de la Música Catalana a cantaires d’arreu. Aquest projecte rep el patrocini de l’Obra Social “la Caixa”.

El dia 1 de juny, organitzat per Interkultur també s’interpretarà el Requiem de Verdi però aquesta vegada els cors de l’escenari seran l’Orfeó Català juntament amb el Rundfunkchor de Berlín, dirigits també per Simon Halsey.