Progenitor gestant! Si has llegit el títol d’aquest article i has pensat “uf, quina mandra tot això de la Llei Trans”, enhorabona: ets el perfil lector que estava buscant i és per a tu que he escrit aquestes línies. Tal com ho llegeixes: exclusivament i únicament per a tu. Comprovaràs que ets una persona homòfoba i trànsfoba i, parlant en termes generals, fins i tot podrem afirmar que representes tot el contrari del que hauria de ser la tolerància i el respecte davant d’un fet com és la representació d’un col·lectiu en el redactat d’una llei.

Si has llegit el títol d’aquest article i has pensat: “uf, quina mandra tot això de la Llei Trans”, enhorabona: ets el perfil lector que estava buscant

“La nova legislació incorpora el llenguatge inclusiu al Registre Civil per als fills de les persones trans” i ‘progenitor gestant’ és el terme que ha proposat la Llei Trans per solucionar diferents problemàtiques reals com per exemple la disfòria de gènere. Un petit pas per a la legislació espanyola, però un gran pas per a tot un col·lectiu. És normal que tant de terme i tanta visibilitat espanti la caspa i la gent com tu, que vas de modern i d’obert, però que en realitat i a dins teu hi corre la transfòbia i l’homofòbia. L’aversió, el rebuig i l’odi que tens en contra de tots aquests col·lectius afloren i no els pots dissimular quan algú intenta representar realitats que a tu t’emprenyen (perquè probablement ni les entens) i no pots evitar dir-hi la teva.

‘Progenitor gestant’ és el terme que ha proposat la Llei Trans per solucionar diferents problemàtiques reals com per exemple la disfòria de gènere

Sempre hi ha qui treu les coses de context i manipula la informació. I, és clar, com que a tu només de llegir paraules com ‘homosexual’, ‘transexualitat’, ‘mare’, ‘pare’ i ‘disfòria’ ja et bull la sang, t’empasses qualsevol desinformació o fake new. Llegeixes un tuit d’algun polític que ha aprofitat aquest fet per tenir el seu minut de glòria… i  te’l creus. I no només això, en acabat li fas d’altaveu gratuïtament i te’n rius. Te’n rius del terme ‘progenitor gestant’ i del col·lectiu perquè desconeixes el patiment, la diferència, el fet de voler encaixar i el fet que la societat no et permeti ser qui ets i t’ho recordi i impedeixi dia a dia, pas a pas, paper a paper, tràmit a tràmit… Perquè tu, des del teu privilegi, desconeixes les traves burocràtiques, els buits legals i totes aquestes coses que no t’afectaran mai perquè entres dins del que fins ara la societat ha entès com a una persona “normativa”. I mira, ja paro d’utilitzar termes d’aquests, no fos cas que amb tanta informació t’acabi explotant el crani.

Te’n rius del terme ‘progenitor gestant’ i del col·lectiu perquè desconeixes el patiment, la diferència, el fet de voler encaixar i el fet que la societat no et permeti ser qui ets

Que es proposi aquest terme no vol dir que a partir d’ara ens referim a les persones com a ‘progenitores gestants’ o que la mainada ara s’hagi de dirigir com a ‘progenitor gestant’ en comptes de ‘mama’ a la seva mare (o mares) i ‘papa’ al seu pare (o pares). I vull que consti que haver d’escriure això, haver-t’ho d’aclarir, em fa entre vergonya i llàstima. Què et fa por? I, sobretot… què et fa riure. T’hauries de preguntar què és el que et molesta exactament i per què et molesta. Perquè no és normal que et molestin termes que intenten fer més tolerant i inclusiva una societat que no ho és. Si la realitat és canviant, la llengua haurà de reflectir-la i representar-la, ens agradi més o menys el terme proposat.

Si la realitat és canviant, la llengua haurà de reflectir-la i representar-la, ens agradi més o menys el terme proposat

Així doncs, estimat lector, benvingut al segle XXI! Et recomano que revisis totes aquestes creences i prejudicis que tens i, sobretot, que t’hi vagis acostumant, perquè si tot va bé, ‘progenitor gestant’ només serà la punta de l’iceberg.