La història és cíclica, per això en les darreres setmanes de coronavirus estem veient imatges que ens remeten a fotografies antigues i en blanc i negre de la Grip espanyola de 1918, però no per això deixa de ser sorprenent topar-se amb una fotografia promocional de fa més de sis dècades i que avui és més vigent que mai. 

L'any 1947 s'estrenava a Espanya la pel·lícula High Barbaree, batejada a l'estat espanyol com a "La isla encantada". Per anunciar l'estrena, la revista ¡Hola! publicava en portada una imatge promocional del film en la que els seus dos protagonistes, Van Johnson i June Allysson, es feien un petó protegits per una mascareta a la cara.

L'anècdota no passaria d'aquí si no fos perquè aquesta setmana, en l'edició portuguesa de la revista Vogue, la portada que protagonitzen dos models és exactament igual que aquella foto de 1947, tal com ha comentat al seu perfil personal Martín Bianchi, director de la revista ¡Hola!


El film s'ambientava durant la II Guerra Mundial i explicava la història d'amor entre un pilot d'avió i el seu amor de joventut, infermera al front, per aquest motiu els dos actors apareixien a la imatge amb mascaretes. A la coberta de Vogue Portugal, en canvi, es retrata un moment actual del present, amb dos joves amants petonejant-se amb mascareta degut a la pandèmia de la Covid-19. La imatge de fa seixanta anys captava un moment; la d'ara, crea el moment per captar-lo.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat