Aquest matí s'ha presentat a l'Antiga Fàbrica Damm la nova edició del Sónar, la 29, del festival de música avançada, creativitat i tecnologia que, després de dos anys de pandèmia, retorna a Barcelona del 16 al 18 de juny en el seu format habitual. Tres dies a Fira Montjuïc i dues nits a Fira Gran Via, reunint al millor de l'escena musical electrònica i gèneres adjacents, en un cartell en què destaquen noms internacionals com The Chemical Brothers, Moderat o The Blaze i figures locals com C. Tangana, Nathy Peluso, Morad o Maria Arnal i Marcel Bagés

 

1.000 dies després

"Han passat 1000 dies des que vam celebrar l'última edició del Sonar a Barcelona", ha destacat Ricard Robles, director del festival de música avançada, creativitat i tecnologia en la presentació de l'edició d'aquest 2022 a l'Antiga Fàbrica Damm. Un acte en què ha estat acompanyat del coodirector del certamen Enric Palau (trident que es completa amb Sergio Caballero, avui present a l'acte però que no ha pres la paraula), i dels Comissaris de Sónar+D, Antònia Folguera i José Luis de Vicente

La pista de ball més gran del món, així s'ha presentat el Sónar 2022, festival que també ha volgut incidir en la seva aposta per la diversitat cultural i els reptes mediambientals. Un ideari que s'erigeix en l'eix principal de les 176 activitats programades entre el 16 al 18 de juny, o el que és el mateix 117 actuacions repartides en 12 escenaris i més de 60 activitats en els nous espais i formats de Sónar+D.

Icones globals, talents locals

En la programació musical hi haurà esperats retorns d’icones globals com The Chemical Brothers, Moderat o The Blaze, i nous espectacles especialment creats per al festival, com els d’Arca, Niño de Elche + Ylia + Banda “La Valenciana”, Samantha Hudson, Tarta Relena o Maria Arnal i Marcel Bagés.

També hi seran els noms més rellevants de la música electrònica del moment (The Blessed Madonna, Charlotte de Witte, Eric Prydz, Jayda G, Helena Hauff), així com els talents de la cultura popular tant consagrats (C. Tangana i Nathy Peluso) com emergents (Morad, Simona, Rojuu o Juicy Bae)

Una dècada de Sonar+D

Sónar+D , experiència que aquest 2022 celebra el seu 10è aniversari, comptarà amb més de 50 ponents, estrenarà nous espais al Palau de Congressos i inaugurarà l’àrea de debat SonarÀgora i el nou escenari Stage+D, dedicat a talks amb un alt component audiovisual i a les presentacions híbrides, entre la conferència i l’espectacle.

Les activitats de Sónar+D 2022 estaran protagonitzades per artistes, científics i tecnòlegs de primer nivell com: Liam Young, Davide Quayola, Trevor Paglen & Kate Crawford, Michel André, Monira Al Qadiri & Raed Yassin, Bernie Krause, Mario Klingemann o Sougwen 愫君 Chung.

Extra Sonar

A més, durant la setmana de Sónar, SonarExtra planteja un recorregut a través de tres intervencions sonores al cor de Barcelona. La ruta durà al públic al Palau Güell, on es podrà escoltar per primer cop a Espanya un hiperorgue gràcies al projecte de co-creació Hyperorgan dels músics berlinesos gamut inc, Santi Vilanova (Playmodes) i l’orguener Albert Blancafort. L’Hotel ME Barcelona acollirà la instal·lació audiovisual immersiva ‘Transient’, de l’artista italià Quayola i la Fundació Antoni Tàpies permetrà visitar la instal·lació sonora Sondear del recordat artista finlandès Mika Vainio.

Destacar també que Sónar visitarà Mallorca aquest estiu amb ‘Un SónarVillage a S’horabaixa’, el nou cicle estival amb tres dates (16 de juliol, 6 d’agost i 3 de setembre) en horari de tarda que reunirà a 5.000 persones a l’Antiguo Aquapark de Calvià.