La dona. Aquest ha estat un de les grans temes dels Premis Gaudí, que s’han afegit al fenomen #metoo (en català, #jotambé) contra l’assetjament femení en la cultura.

Els clams a favor de la igualtat de gènere han ocupat nombrosos discursos de la nit, així com els cartells de “Les dones som aquí” han poblat la sala.

TV3

Però... una escletxa ha quedat oberta.

La directora d'Estiu 1993, Carla Simón, s’ha endut el guardó al “millor director”-com deia a la pantalla- i alguns s’han preguntat que per què no es rebateja com a "millor direcció”.

Així ho han expressat algunes assistents a la gala, com l’actriu Leticia Dolera, la periodista Sílvia Cóppulo o la diputada de JuntsxCat Laura Borràs:

Sobre la dona, el moment més àlgid s’ha viscut amb l’actuació de Beth Rodergas i Elena Gadel, que han interpretat la cançó de Companys, no és això de Lluís Llach:

Com a curiositat, en aquest moment d’explosió d’Operación Triunfo, cal recordar que Beth i Gadel van arribar a la popularitat després de participar-ne a la segona edició, l’any 2002. 16 anys després, continuen cantant juntes.