"La pell freda" d'Albert Sánchez Piñol, arribarà ben aviat a la gran pantalla, amb guió de Jesús Olmos i direcció del francès Xavier Gens (autor d'obres com Hitman o Divine). Catorze anys després de la seva publicació per part d'Edicions La Campana, i després d'un llarg procés, la productora Babieka Films, amb la col·laboració de la catalana Pontas Films i la francesa Ink Connection han endegat el rodatge de Cold Skin (el títol amb que, en principi, es comercialitzarà). Els exteriors de la pel·lícula ja s'han rodat a Llançà i a Lanzarote, i ara s'estan gravant els darrers interiors a un estudi de Madrid.

Rodatge a Lanzarote de Cold Skin.

Vocació internacional

La voluntat dels productors no és limitar-se al mercat català, sinó aconseguir un ampli ressò amb aquest film, ja que creuen que el guió pot ser d'interés a qualsevol banda. Sánchez Piñol espera que aquesta pel·lícula suposi la oportunitat d'internacionalitzar encara més la seva obra, que ja ha estat traduïda a 35 llengües i que és una de les obres catalanes que més ressò internacional ha tingut.

Els protagonistes

El paper central de la pel·lícula el té David Oakes, conegut per la seva participació a Los Borgia i Els pilars de la Terra. Ell representa al jove oficial atmosfèric que, fugint del seu passat, s'instal·la a una illa perduda i topa amb Gruner, un individu brutal i intolerant, que és interpretat per Ray Stevenson (que havia actuat a Thor i a Divergent). Completa el repartiment Aura Garrido, que fa el paper d'Aneris.

Aura Garrido, com Aneris, al rodatge de Cold Skin amb el director.

La misteriosa Aneris

Un dels problemes més greus de l'obra era la representació d'Aneris, la misteriosa criatura dels abismes. L'aspecte d'aquest personatge ha estat dissenyat per Xavier Gens i pel maquillador Arturo Balseiro. Aura Garrido passa gairebé set hores en caracteritzar-se com a Aneris a cada sessió. Però Xavier Gens ha decidit usar tots els recursos del cinema fantàstic per convertir aquesta pel·lícula en un gran èxit.