La cantant irlandesa Sinéad O'Connor, coneguda pel seu èxit Nothing Compares 2 U, s'ha convertit a l’islam. Ho ha confirmat al seu compte de Twitter, on relata que està orgullosa d'anunciar que s'ha fet musulmana. Afegeix que “aquesta és la conclusió natural en el viatge de qualsevol teòleg intel·ligent. Tot estudi de les escriptures porta a l'islam, la qual cosa converteix en redundants la resta d'escriptures". O’Connor ha anunciat, a més, que a partir d'ara respondrà al nom de Shuhada i ha compartit una imatge seva amb un hijab al cap.

 

En una altra piulada ha agraït tot el suport que ha rebut per part de la comunitat musulmana.

Recentment, la cantant ha publicat la maqueta de Milestone, un avanç del seu nou àlbum que es llançarà l'octubre del 2019, amb el títol de No Mud, No Lotus. Serà la continuació de I’m Not Bossy, I’m the Boss, on per cert, el single més famós és Take Me to Church, i on apareix vestida de sacerdotessa al videoclip del tema 8 Good Reasons.

Al llarg de la seva carrera musical, la religió, concretament la catòlica, ha tingut una forta influència en les seves creacions. Al 1999 va arribar a ser anomenada sacerdotessa per una església independent. Llavors es va fer dir Mare Bernadette Mary. De fet, el primer disc de la cantant, The Lion and the Cobra, fa referència a un fragment de la Bíblia i dos dels seus altres discs són Faith and Courage i Theology.

Aquesta relació amb el catolicisme es va enterbolir degut a les acusacions d'abusos sexuals i pederàstia que han caigut sobre l'església, fins al punt que O’Connor va estripar en directe una fotografia del Papa al programa Saturday Night Live. Una acció que va controvertir l'opinió pública als anys noranta.

 

O’Connor no és la primera cantant que es converteix a l’islam. Fa 41 anys, el cantant Cat Stevens, ara Yusuf Islam, també va optar per canviar les seves creences religioses.