Quan s'apropa el Nadal, us oferim una selecció de 5 còmics ben diversos com a suggerència per als vostres regals.

Jan, Superlópez. Robinson. Col·lecció "Magos del humor". Random House Mondadori, 48 p., 14,90 €.

superlopez robinson

Superlópez està de moda. I mentre arriba a la gran pantalla, interpretat per Dani Rovira, apareix la darrera historieta protagonitzada per un dels superherois més desgraciats. En aquest cas, Superlópez haurà d'enfrontar-se a una epidèmia que afecta la seva ciutat: les xarxes socials. Tothom està tancat en la comunicació virtual i ningú no li fa cas... Els "amics" virtuals li serviran de ben poc en aquest episodi.

Jérôme Tubiana - Alexandre Franc, Guantánamo Kid. La verdadera historia de Mohammed El-Gorani. Norma Editorial, 172 p., 19,95 €.

guantanamo kid portada

Guantánamo és un lloc que se situa als llimbs legals, on es practica amb tota impunitat la tortura i el maltracte. Aquesta és la història d'un adolescent, Mohammed el-Gharani, que va ser tancat en aquesta presó després dels atemptats de l'11-S i que finalment va ser alliberat per falta de proves, explicada per un periodista que el va conèixer, a l'Àfrica, després del seu alliberament.

Ximo Abadía, Frank. Dibbuks, 48 p., 16 €. (En català i en castellà)

frank ximo abadia

Qui és aquest Frank? Quan era petit li deien "Lluminet". Tot i que no era especialment brillant, va anar a l'Àfrica i va tornar convertit en general. Va fer-se amb el poder gràcies a dos dirigents estrangers. Va governar el seu país durant 40 anys. Va perseguir a tothom que pensava diferent... Evidentment, els paral·lelismes amb Franco, el dictador espanyol, són evidents. Però el còmic va molt més enllà d'una simple reconstrucció biogràfica d'aquell que va governar l'Estat espanyol durant 40 anys.

Diversos Autors, Viajes dibujados. Altaïr Magazine - Norma Cómics, 192 p., 25 €.

viajes dibujados

Viajes dibujados, que porta com a subtítol 14 historias ilustradas de viajes sin ficción, és una aventura editorial empresa conjuntament per Altaïr Magazine, referent de les revistes de viatges de casa nostra, i Norma Editorial, la més gran editora de còmic catalana... Es tracta d'una antologia de cròniques viatgeres dibuixades que exploren la utilitat del còmic i la il·lustració en el reportatge de viatges, amb històries que succeeixen als racons de món més insospitats.

Ian Gibson - Quique Palomo, Vida y muerte de García Lorca. Ediciones B, 104 p., 18,90 €.

gibson vida y muerte lorca

En base al cèlebre estudi de Ian Gibson sobre la mort del poeta granadí, Quique Palomo ha realitzat un còmic que no amaga cap aspecte de la vida de Lorca: ni la seva homosexualitat, ni la seva conflictiva relació amb alguns prohoms locals... Una obra excepcional en què un acadèmic i un il·lustrador treballen en estreta col·laboració per donar el màxim impacte a un estudi magnífic sobre una víctima excepcional de la guerra civil.