Rosalía segueix fent història amb el seu disc 'Motomami' després de ser nominat en nou categories dels Grammy Llatins 2022. La cantant de Sant Esteve de Sesrovires opta a endur-se el guardó de millor disc i millor àlbum de música alternativa per ‘Motomami’, millor gravació de l’any per ‘La fama’, juntament amb el grup The Weeknd, millor cançó per ‘Hentai’ i millor cançó alternativa també per ‘Hentai’. També està nominada en les cateogries de millor vídeo musical curt per ‘Hentai’ i millor vídeo musical versió llarga per ‘Motomami TikTok’.

El disc 'Motomami' també pot guanyar els Grammys Llatins de millor disseny d’àlbum i millor enginyeria de gravació. L'artista de Sant Esteve Sesrovies només ha estat superada per Bad Bunny, que està al capdavant de les nominacions, amb un total de 10, pel seu disc ‘Un verano sin ti', amb el qual aspira al premi del millor àlbum de l'any. 

Rosalía es va consolidar com a artista musical reconeguda a escala internacional després de triomfar en la gala dels Grammy Llatins del 2019 a Las Vegas. El segon disc de la cantant catalana, 'El mal querer', va guanyar cinc de les set estatuetes a les quals aspirava. Un any després, Rosalía es va fer un espai a la 21a edició dels Grammy Llatins i va guanyar tres dels quatre premis als quals optava. Un va ser el de millor cançó urbana i millor interpretació urbana per la cançó 'Yo por tí, tú por mí', un tema on també va col·laborar el cantant Ozuna, i l'altre va ser el de millor vídeo musical curt per 'TKN'. 

Més representació catalana

Las Migas, el quartet format per Carolina Fernández, Marta Robles, Alicia Grillo i Roser Loscos, també aspira a endur-se una estatueta en l'edició 2022 dels Grammys Llatins. El quartet, format a Barcelona, opta al Grammy al millor àlbum de música flamenca pel seu últim disc ‘Libres’. Las Migas van iniciar la seva trajectòria el 2004, en acabar l'Escola Superior de Música de Catalunya i, només començar ja van ser reconegudes amb el premi de l'Institut de la Joventut al millor grup de flamenc.

La gala

Rosalía sabrà si és una de les guanyadores el dia 17 de novembre en la cerimònia de la 23a edició dels Grammy Llatins que tindrà lloc a Las Vegas. En total hi ha 53 categories i els nominats han estat seleccionats d'entre les més de 18.000 candidatures presentades, segons xifres anunciades per la institució organitzadora. "Aquests nominats personifiquen l'excel·lència musical i representen el gran moment que travessa la nostra música", ha afirmat el director executiu de l'Acadèmia Llatina de la Gravació, Manuel Abud.