El món de la fotografia ha perdut aquest dilluns un dels grans representants del fotoperiodisme de la darrera meitat del segle XX. Ramon Masats, un dels fotoperiodistes més influents de la segona meitat del segle XX a l'estat espanyol, ha mort aquest dilluns als 93 anys a Madrid, tal com ha avançat El País. Masats, nascut a Caldes de Montbui el 1931, és considerat l'últim representant d'una generació daurada que va renovar la fotografia al país, les seves imatges han deixat una empremta indeleble en el món del fotoperiodisme. Destacat per la seva habilitat per capturar moments únics i simbòlics, una de les seves fotografies més recordades és la dels capellans jugant a futbol en un seminari de la capital espanyola el 1960. La seva obra ha estat reconeguda tant nacionalment com internacionalment, i la seva mort deixa un gran buit en el món de la fotografia.

Masats va ser una figura icònica en el món de la fotografia espanyola, va destacar com un dels fotoperiodistes més importants del seu temps. Va capturar moments significatius i simbòlics de la societat espanyola, reflectint els canvis i les realitats del país durant aquella època. La seva obra va abastar una àmplia gamma de temes, des de la vida quotidiana fins a la política i la cultura. El seu treball es caracteritza per la seva habilitat per capturar l'essència d'un moment amb una claredat i una perspicàcia úniques. Va utilitzar la seva càmera per documentar la vida del poble i sovint jugava amb la ironia visual, una qualitat que va saber potenciar per fer de la seva obra un element gràfic imprescindible per entendre la realitat espanyola durant la segona meitat del segle XX. Masats deixa un llegat durador en el món de la fotografia espanyola, influenciant generacions futures de fotògrafs amb el seu estil distintiu i la seva visió única del món.

La mort de Masats ha omplert de dol el món de la fotografia, i grans fotògrafs espanyols han mostrat la seva tristesa després de conèixer la notícia. Gervasio Sánchez, reconegut fotoperiodista espanyol, ha qualificat Masats com un dels "grans mestres de la fotografia mundial". "Ha mort Ramon Masats, un dels grans mestres de la fotografia mundial. Amb la seva càmera va dignificar la fotografia documental i la va incloure per sempre en el món d'art. Descansi en pau i una gran abraçada per a tota la seva família", ha publicat a X.

Ramon Masats Capellans
La icònica imatge d'uns capellans jugant a futbol a Madrid (1960) / Foto: Ramon Masats
Ramon Mesats Foto
Imatge de Ramon Masats
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!