L'actor argentí Federico Luppi ha mort avui als 81 anys en un centre hospitalari de Buenos Aires després de no recuperar-se d'un hematoma que va patir l'abril passat, segons ha informat el diari Clarín.

Recordat pels seus papers en pel·lícules com Tiempo de revancha (1981), El espinazo del diablo (2001) i El laberinto del fauno (2006), Luppise trobava internat en la Fundació Favaloro i actualment, segons va explicar a Efe ahir la seva esposa, l'actriu espanyola Susana Hornos, estava "amb els alts i baixos normals d'aquests quadres".

L'abril passat, l'actor va patir una ensopegada que li va ocasionar un cop al braç i el cap i li va produir un hematoma que li va haver de ser drenat.

Tot i les complicacions, ahir es preveia que, un cop que rebés l'alta hospitalària, Luppi, que en els últims mesos havia romàs amb assistència mèdica a casa de la capital argentina, anés a un centre de rehabilitació.

En una de les seves últimes entrevistes, l'actor, nascut el 1935 a Ramallo (província de Buenos Aires) i que va debutar al cinema en 1965 amb la pel·lícula de Leonardo Fabio Romanç de Aniceto i la Francisco, s'havia declarat "decebut, amargat, trist, solitari ".

Guanyador de sis premis Còndor de Plata al millor actor del cinema argentí, de la Concha de Plata a la mateixa categoria al festival de Sant Sebastià i nominat dues vegades als Goya, Luppi va desenvolupar gran part del seu treball a Espanya, on va aconseguir una gran popularitat.