Sembla mentida que ja hagin passat 35 anys, però el Mercat de Música Viva de Vic fa més de tres dècades que s'ha consolidat al país com un dels aparadors més prolífics de l'escena musical catalana. D'ell han sortit artistes contemporanis que han marcat un abans i un després en el nostre ecosistema sonor, facilitant el match entre productors i artistes. Aquesta 35ª edició, més d'una cinquantena de propostes musicals passaran pels escenaris del MMVV 2023, entre ells noms ja assentats que faran concerts oberts pel públic general, com The Tyets, Julieta, Ginestà, Lildami o Mazoni, així com noves propostes que busquen una oportunitat. El cicle s'inaugurarà el proper 13 de setembre i s'allargarà tres dies més, fins el 16 de setembre. En aquesta ocasió, l'encarregat de disparar el tret de sortida serà el pianista menorquí Marco Mezquida, que presentarà el seu nou disc Tornado, un projecte concebut amb Massa Kamaguchi al contrabaix i Ramon Prats a la bateria. 

🟠 Festivals de música de Catalunya: tota l'agenda de concerts
 

Un total de 56 artistes (46 en la programació professional i 10 en la programació de festival) i 59 concerts passaran per l'escenari de la ciutat de Vic, entre ells sis coproduccions, dos d'elles internacionals, i 24 estrenes de disc o d'espectacles en directe, segurament una de les premisses més interessants d'aquesta edició. En obert, també es podrà gaudir dels espectacles de Dan Peralbo y el Convoy, Marala, Los Mambo Jambo Arkestra i Tesa, en un certamen que posa el focus a Itàlia amb 5 propostes artístiques i una delegació d'una vintena de professionals italians. Un total de 14 propostes seran internacionals, amb presència també del quartet francès Nomades; la cantant de música afrobrasilera Bia Ferreria; la banda macedònia Kalata; el trio holandès Meral Polat Trio o l'argentina Cata Raybaud.

46 artistes actuaran al MMVV Pro Catalan Arts!

De la quarantena de grups i artistes que passaran pel MMVV Pro Catalan Arts!, la vessant professional del cicle, 6 seran coproduccions. Entre elles, Turisme per la memòria, de Marc Parrot; Estornells sonors, de Xavi Lloses; Començar de nou, de Paula Valls; Qué quiere la niña, de la companyia LaboratoriA; Terra Ignota, de Blood Quartet & Dongyang Gozupa; i l'actuació d'Alessio Arena i el trio napolità Suonno d'Ajere, que posaran música als sonets de Garcilaso de la Vega a la seva època a Nàpols. També actuaran Clara Peya, Boye, Renaldo & Clara, La Ludwig Band, Meritxell Neddermann, Peligro!, Sexenni, Jo & SwissKnife, Los Sara Fontan, Xarim Aresté, Alba Carmona, Ruiseñora y Boom Boom Fighters & COOKAH P, entre altres. L'apartat professional del festival preveu superar els 900 acreditats, amb una alta participació internacional.