Comanegra publicarà les memòries de la fotògrafa Pilar Aymerich (Barcelona, 1943). A través d'un comunicat, l’editorial ha explicat que el llibre transcendeix la retrospectiva fotogràfica i s’endinsa en tot allò que va veure i viure l'artista gràfica entre finals dels seixanta i els primers anys vuitanta, i estarà disponible a llibreries a partir del proper 29 de novembre. A banda del treball, coeditat amb l’Ajuntament de Barcelona, i coincidint amb el vuitantè aniversari de la fotògrafa, la capital catalana oferirà la tardor del 2024 una generosa retrospectiva de la seva obra. La mostra arriba després d’haver guanyat el Premi Nacional de Fotografia que concedeix el govern espanyol l'any 2021.

El volum de memòries escrites serà l’obra més completa editada fins el moment de les fotografies d’Aymerich, i conté peus de foto “emotius i extensos” en les introduccions de cada bloc del llibre. “Aymerich no necessita gaires presentacions, en tot cas. Són absolutament icòniques i reconegudes per a diverses generacions les seves fotografies de les manifestacions feministes dels anys setanta, així com els retrats que han immortalitzat les grans figures de la nostra cultura”, han comentat en un comunicat. 

pilar aymerich ganadora del premio nacional de fotografia 2021.r d.700 445 8036

Titulat La Barcelona de Pilar Aymerich, el volum conté les imatges més reconegudes de la fotògrafa (dipositades per l’autora als fons de l’Arxiu Nacional i del Museu de l’Institut del Teatre), però també moltes d’inèdites. Corren per les seves pàgines els anys d’aprenentatge a l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual, les manifestacions catalanistes i obreres del postfranquisme més primerenc, els músics, escriptors i artistes de més pes del darrer segle i, finalment, la visió personal, a través de la càmera, dels espais barcelonins que més li interessen a Aymerich: carrers, edificis, presons, escultures i cementiris. La mirada precisa d’una artista fascinada per la ciutat i les persones que hi viuen i passegen. El llibre comptarà amb edició de Jordi Puig, disseny d’Irene Guardiola, i impressió i retoc fotogràfic de Nova Era.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!