A la urbanització Mas del Plata, a Cabra del Camp (a l'Alt Camp) s'hi ha celebrat una trobada de seguidors del Mazinger Z, el mític robot de la sèrie japonesa que es va emetre per TVE a finals dels anys setenta. Els fans del robot han organitzat una "Paella Mazingera" i una tómbola amb el sorteig d'objectes relacionats amb la sèrie. I han cridat junts el crit de lluita del robot: "¡Puños fuera!". La trobada no s'ha celebrat per casualitat a aquesta urbanització: està presidida per una gran estàtua de Mazinger Z, de 14 metres d'alt. Era el reclam que el promotor immobiliari va usar per promoure les vendes.

Del plor als punys

Alfredo Garrigo, que va composar la sintonia de Mazinger Z en castellà, ha estat present a Cabra de Mar. No podia ser altrament: és president honorari de l'associació organitzadora de l'acte, i la plaça on es feia la trobada du el seu nom. Garrigo assegura que Mazinger Z va marcar una època perquè va trencar amb el model de dibuixos animats imperant en aquells moments. Davant una Heidi o un Marco, marcats per la sensibleria, Mazinger Z presentava un altre univers, molt més dur, que seria el precedent de moltes sèries del futur. Mazinger va ser el primer robot que lluitava, al crit de "¡Puños fuera!".

Go Nagai, un autor més dur del que sembla

Mazinger va néixer com a manga, com a tebeo, i més tard es va convertir en una sèrie de dibuixos animats. El seu autor, Go Nagai, no només és conegut com a creador del Mazinger: també és l'autor de mangas de contingut sexual. La seva sèrie Harenchi Gakue, "La escola indecent" va provocar un gran escàndol a la societat japonesa, per les seves escenes de sexe explícit. Va ser molt criticat en el seu moment, però ben aviat es convertiria en el precursor de l'èxitós còmic pornogràfic japonès. En realitat, hi ha qui assegura que Mazinger té una simbologia profundament sexual, i clarament gay.

L'associació

La trobada de Cabra del Camp ha estat organitzada per la Asociación de Amigos de Mazinguer Z. Es tracta d'un grup de fans del personatge que fins i tot editen una revista. Han preparat samarretes amb el seu robot favorit per a la trobada. La paella l'ha cuinat un grup femení de l'associació, anomenat, com no, Afrodita A (la companya de Mazinger). La seva il·lusió és agermanar Cabra del Camp amb algun poble japonès, en homenatge al robot. De moment, intenten transmetre la seva passió per Mazinger als nanos d'avui. Però els fills, els nebots i els néts semblen tenir altres passions.