La revista d'humor El Jueves denuncia aquesta setmana, en portada, l'ofensiva legal de l'Estat contra la llibertat d'expressió, després que l'Advocacia de l'Estat es personés en la causa contra la revista humorística per un acudit sobre l'actuació de les forces policials l'1-O. "Tot és delicte d'odi", anuncia la portada, amb un ministre Zoido fent de xèrif i un Mariano Rajoy fraternitzant amb un skin.

portada jueves 29 novembre

L'acudit, que ironitzava sobre l'agressivitat policial vinculant-la al consum de cocaïna, va ser molt criticat pels sindicats policials, que van aconseguir que el Cos Nacional de Policia demandés la revista. La causa la va assumir el jutjat d'instrucció núm. 20 de Barcelona i la porta la magistrada Maria Eva Moltó Guardiola.

polemica jueves

El dimecres 10 de novembre va ser citat a declarar el director de la revista, Guille Martínez Vela, qui s'investiga per "delictes d'injúries i possibles delictes d'odi". Quan el jutjat va identificar Joan Ferrús com a autor del text, també el va citar a declarar i va comparèixer davant la jutgessa el dijous 18. Aquest diumenge 26, El Jueves es va assabentar que l'Advocacia de l'Estat s'ha presentat com a demandant en el cas, un procediment no gaire habitual i que denota l'interés del govern per perseguir aquesta revista.

A la causa contra El Jueves s'hi sumen les que s'han interposat contra els humoristes Toni Albà i Eduard Biosca (més conegut pel seu personatge del senyor Bohigues).