Un dels moments de la gala dels Oscars més seguits pels espectadors és l'In Memoriam, l'homenatge a tots els membres de Hollywood que han mort en l'últim any. Els Premis Oscar 2024, que se celebren el proper 10 de març al Teatre Dolby de Los Angeles, recordaran al voltant de 200 persones que d'alguna forma o altra van dedicar la vida a les arts cinematogràfiques. Com cada any, hi haurà una actuació musical que acompanyarà el vídeo d'homenatge, en el qual apareixeran cares mundialment conegudes d'actors i actrius de la gran pantalla, però també els noms d'altres professionals més desconeguts per al públic general. Qui apareixerà en l'In Memoriam dels Oscars 2024? Fem un repàs als actors, actrius, directors, guionistes, músics i altres professionals del cinema que ens han deixat des de l'última gala de premis. 
 

🔴 Oscars 2024, DIRECTE | Horari de la gala i última hora de la catifa vermella
 

🎬 Guanyadors dels Oscars 2024: tota la llista de pel·lícules i artistes

 

🔴 Oscars 2024: data, nominats, on veure i tots els detalls
 

🟠 Nominats Oscars 2024: toda la lista de nominaciones
 

🎦 On veure els Oscars 2024 en directe: horari i on veure per televisió
 

Els Oscars recorden Michael Gambon, Glenda Jackson o Matthew Perry

L'In Memoriam inclourà l'actriu Glenda Jackson i els actors Michael Gambon i Matthew Perry, sovint més coneguts pel nom dels seus icònics personatges: Albus Dumbledore i Chandler Bing. El públic de segur s'emocionarà en recordar les seves memorables actuacions en produccions que van marcar generacions. Jackson, doblement guanyadora d'un Oscar, va morir el passat mes de juny als 87 anys a conseqüència d'una breu malaltia que no va poder superar. La mort de Sir Michael Gambon el passat setembre també va ser un trasbals per als seguidors de Harry Potter, que van expressar que el llegat del segon Dumbledore —el primer va ser Richard Harris, que va morir l'any que va estrenar-se la segona pel·lícula de la saga— es mantindrà en el temps. De la mateixa sèrie de films, també va deixar-nos l'actor britànic Paul Grant, conegut també per la seva participació a Star Wars.

Matthew Perry Friends Chandler / Europa Press
Matthew Perry va morir als 54 anys. / Europa Press

Però sens dubte, una de les morts que ha trasbalsat més el món de la ficció és la de Matthew Perry, l'emblemàtic Chandler Bing a la sèrie Friends, que va morir pels efectes de la ketamina amb només 54 anys.Perry va aconseguir la seva popularitat gràcies la mítica sèrie sobre un grup de sis amics, però també va protagonitzar pel·lícules com Falsas apariencias, en la qual va compartir pantalla amb Bruce Willis. Segons va confessar el mateix actor al seu llibre Amics, amants i allò tan terrible (2022), mentre va formar part de l'elenc de Friends va patir diversos episodis d'addicció a les drogues i a l'alcohol.

Els fanàtics de Mary Poppins també van lamentar la mort de Glynis Johns, la mare feminista dels nens de la família Banks, que va morir amb 100 recent complerts. També han mort actors com David Soul, conegut pel seu paper a la pel·lícula Starsky y Hutch; la francesa-britànica Jane Birkin, mite d'una època; Alan Arkin, que va aparèixer en films com El Método Kominsky, Argo Pequeña Miss Sunshine, aconseguint un Oscar per aquesta última; el còmic Paul Reubens o Lance Riddick, un dels grans secundaris del món del cinema i de la televisió. També han mort intèrprets com Treat WilliamsÉrase una vez en América, Un final made in HollywoodPeter SimonischekToni Erdmann—; o Michael LernerBarton Fink, Elf—.

🟠 Aquestes són les 9 pel·lícules amb més Oscars de la història de les estatuetes
 

Algunes de les pèrdues han sigut més abans de temps de l'esperat, sobretot la d'Angus Cloud, que feia el paper de Fezco a la sèrie Euphoria al costat de Zendaya, i que va deixar-nos amb 25 anys i només una setmana després que perdés el seu pare. Cloud tenia problemes de salut mental i patia depressió. També va morir massa aviat Christian Oliver, que va perdre la vida en un accident d'avió junt a les seves filles amb 51 anys, David Gail i Darren Kent, amb 58 i 36 respectivament, o Adán Canto, actor conegut per X-Men, que no va poder superar un càncer d'apèndix amb 42 anys. També Lee Sun-kyun, intèrpret de la pel·lícula Paràsits, als 48.

Homenatge Tina Turner / Foto: Michael Buholzer / Efe
Foto: EFE

Musicalment, també és rellevant la mort de Tina Turner, que a banda de ser una de les artistes més rellevants de la música del segle XX, també va tenir alguna aparició en cinema, concretament a Mad Max 3: Más allá de la Cúpula del Trueno. A més, també és seu el tema Goldeneye, de la pel·lícula de James Bond de 1995. Encara en música, el compositor Ryuichi Sakamoto, entre d'altres de l'oscaritzada banda sonora de El último emperador va morir el passat 28 de març a causa d'un càncer.

Hollywood s'acomiada de grans directors del cinema

L'In Memoriam dels Premis Oscar 2024 servirà també per constatar el pas del temps, i és que aquest any hem hagut d'acomiadar a diversos directors del cinema de Hollywood que són els culpables d'haver dirigit algunes de les pel·lícules més icòniques de la història. És el cas de William Friedkin, cineasta que va popularitzar L'exorcista, i que va morir el passat estiu als 87 anys; o de Norman Jewison, que va dirigir Jesucrist Superstar o Encís de lluna.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!