El Grec Festival de Barcelona 2020 començarà aquest dimarts i es prolongarà fins a l'estiu de 2021 amb un aforament reduït de 30.000 entrades a la venda --un terç de les habituals--, i que començarà amb 'A tocar!' a càrrec de la companyia Baró d'Evel en un homenatge al personal sanitari i treballadors essencials que han lluitat a primera línia durant la crisi del coronavirus.

El festival, que mantindrà el pressupost inicial de 3,3 milions d'euros, reunirà 108 propostes a partir de tres seccions: el Grec Festival, amb 48 espectacles presencials; De Grec a Grec, amb 24 propostes, i Grec a Obert, amb 36 iniciatives.

El Grec Festival

El Grec Festival se celebrarà al juliol i concentrarà el gruix de la seva activitat als teatres de Montjuïc i en altres equipaments de la ciutat com el Lliure, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i la Filmoteca de Catalunya, entre altres.

La programació acollirà des d'un espectacle de circ de la companyia 'Compagnie XY' fins a concerts dels grups de música catalana Manel, Els Amics de les Arts i Stay Homas, entre d'altres.

També oferirà propostes internacionals com Peeping Tom, a més d'altres per al públic familiar i el públic jove; per a aquests últims, hi haurà un itinerari específic amb deu espectacles.

Cadires separades festiva Grec coronavirus ACN

L'organització del Festival Grec ha decidit que és deixés un metre i mig de distància entre les cadires del públic com a mesura contra la Covid-19 / ACN

De Grec a Grec: a partir de setembre

La nova proposta De Grec a Grec s'iniciarà al setembre i acollirà espectacles, principalment teatrals, que han estat ajornats i reprogramats com a conseqüència del confinament per coronavirus.

El programa oferirà produccions de l'escena nacional i internacional, com l'obra teatral 'La casa dels esperits', dirigida per Carme Portaceli, i que seran acollits al Teatre Romea, Condal, La Beckett i La Villarroel, entre altres sales.

L'activitat paral·lela Grec a Obert començarà al juliol i es prolongarà al llarg del festival amb iniciatives en diferents formats difosos per xarxes socials, ràdio i televisió, com retransmissions d'espectacles en directe, podcasts i lectures dramatitzades.