L'escriptora Eva Baltasar publicarà el 10 de març Mamut, una novel·la protagonitzada per "una dona arcaica atrapada en la vida moderna". La novel·la, publicada per Club Editor, tanca la trilogia que va començar amb Permagel i va continuar amb Boulder. L'editorial ja ha publicat Guàrdia i Poemes de Nikos Kavadias als quals seguiran les Cartes a l’Anna Murià, de Mercè Rodoreda, el 3 de febrer, que recull 20 cartes de Rodoreda a l’única amiga amb qui va intimar gràcies a l’exili; Aliment de Martí Sales, el 17 de febrer, i 'Aquesta puta tan distingida', del desaparegut Juan Marsé, traduït al català pel mateix Sales, el 24 de març, amb el que Maria Bohigas materalitza un projecte non nat del seu avi, Joan Sales.

Club Editor ha explicat que la protagonista de Mamut d'Eva Baltasar és una dona arcaica atrapada en la vida moderna. El seu medi és la ciutat, on signa contractes per viure i vol tenir un fill i no es fa amb homes, i només desitja quan ovula. La protagonista de la novel·la canvia d’hàbitat i esdevé la mestressa d'un mas completament aïllat. Com explica Club Editor, hi ha el forestal, el pastor, gent que va a peu, la solitud i les bèsties que t’alimenten o t’amenacen i aprèn a viure sense intermediaris.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat