L'Estadi Olímpic inicia aquest juny la seva temporada de concerts, que començarà demà amb els alemanys Rammstein, a qui prendrà el relleu Bruce Springsteen amb una doble cita (20 i 22 de juny) i el grup Estopa, que actuarà dins de la seu gira de 25è aniversari el proper 10 de juliol, quatre concerts que sumaran més de 200.000 persones. La temporada de concerts d'aquest any a l'Estadi Lluís Companys comptarà amb fites que passaran a la història del recinte: amb la seva doble actuació, Springsteen es convertirà en l'artista que més vegades haurà actuat en l'escenari olímpic, amb un total de vuit concerts, i per la seva banda, els germans David i José Muñoz, integrants d'Estopa, seran els primers artistes nacionals que omplin l'Estadi Olímpic.

D'aquesta manera, amb la programació d'aquest any, el recinte reafirma el seu rol en el posicionament de Barcelona com a ciutat referent a l'atracció de grans gires internacionals, segons ha considerat l'Ajuntament de la capital catalana, i és que entre 2023 i 2024, quatre dels cinc grans tours del moment per recaptació, segons Pollstar, hauran passat per l'estadi —Bruce Springsteen, Beyoncé, Coldplay i Harry Styles—. Amb la seva programació musical, l'Estadi Olímpic Lluís Companys també genera un retorn positiu a l'activitat de la ciutat, gràcies a l'atracció de visitants de tot el món: actualment, el 12% del públic de l'espai és internacional, mentre que un 36 % arriba a d'altres zones de l'estat.

concert beyonce barcelona estadi olimpic
Foto: Efe

Coincidint amb l'inici de la programació de concerts, l'Anella Olímpica ampliarà la campanya destinada a fomentar la mobilitat sostenible per arribar a l'espai i avançar en la celebració esdeveniments sostenibles. La campanya L'Estadi Olímpic és molt a prop. Trieu la manera més sostenible d'arribar-hi promou l'ús de transport públic o els trasllats a peu i recomana l'ús de les parades de Bus, Metro, Funicular o FGC més properes al Parc de Montjuïc. A més, recorda el reforç de la línia 150 de busos entre la plaça d'Espanya i el Castell de Montjuïc i l'habilitació del servei especial de busos de TMB de baixada entre l'Estadi Olímpic i la plaça d'Espanya durant els dies de concert. També en aquestes jornades s'ampliarà l'horari de funcionament de les escales mecàniques del Parc de Montjuïc, i gràcies a aquestes mesures, en els darrers anys s'ha reduït l'ús del vehicle privat com a mitjà de transport per arribar al recinte, afavorint així una mobilitat fluida i la reducció d'emissions contaminants.

Amb l'arribada de les gires musicals, l'Estadi Olímpic Lluís Companys tancarà un primer semestre del 2024 amb un gran volum d'activitat. Durant els primers sis mesos de l'any, el recinte ha acollit 10 esdeveniments esportius i tres edicions del programa Vine a l'Estadi, una proposta que convida la ciutadania a visitar l'espai de manera gratuïta per conèixer la seva història i que ha comptat amb la participació de més de 800 visitants. A més de mantenir la seva posició com a escenari referent a la programació cultural i esportiva a escala internacional, aquest any l'Estadi Olímpic ha inaugurat The Venue Barcelona, un nou ecosistema d'empreses de l'esport, la cultura i els grans esdeveniments amb què l'Anella Olímpica se situa com a pol d'innovació d'aquests sectors.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!