La comèdia Érase una vez en... Hollywood de Quentin Tarantino i el drama 1917 de Sam Mendes han vençut aquesta nit en la 77a edició dels Globus, entregats a Los Angeles (EUA) en una repartida cerimònia.

Érase una vez en... Hollywood s'ha proclamat com la millor cinta de comèdia o musical i ha liderat la llista d'obres premiades amb tres guardons, mentre que 1917 ha guanyat en millor pel·lícula dramàtica i ha sumat dos premis, empatada amb Joker i Rocketman.

Curiosament, el drama vencedor de Sam Mendes ha rebut la majoria de vots dels membres de l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), però el públic encara no ha tingut ocasió de veure'l, ja que la seva estrena comercial està prevista per a la propera setmana, per la qual cosa la seva victòria va deixar descol·locada, fins i tot, la crítica especialitzada.

El director d'aquesta cinta bèl·lica que pràcticament consta d'un únic pla seqüència és el britànic Sam Mendes, que ja va rebre la glòria a Hollywood pel seu esmolat retrat sobre la societat consumista en l'oscaritzada American Beauty (2000).

Per la seva part, Tarantino, a més de posicionar Érase una vez en... Hollywood com la millor comèdia, també ha aconseguit el premi al millor guió original i ha donat un tercer guardó a Brad Pitt com a millor actor de repartiment.
 
La decepció s'ha fet present entre les apostes hispanes, ja que cap de les candidatures no ha aconseguit vèncer en la seva categoria, inclosa la cinta de l'espanyol Pedro Almodóvar Dolor y gloria, que ha perdut davant del fenomen sud-coreà de Parásitos en la categoria de millor pel·lícula en llengua estrangera.

També s'han quedat sense premi les llatines Ana de Armas (per Puñales por la espalda) i Jennifer López (per Estafadoras de Wall Street), malgrat la intensa promoció que han fet durant els últims mesos.

Solidaritat amb Austràlia

El discurs de Phoenix ha estat un dels més punyents de la nit, en el qual ha assegurat que "desitjar el millor a Austràlia", tal com van fer diversos actors durant la nit pels focs que arrasen part del país, "està molt bé però no serveix de res", encara que "és un gest preciós".

Així, l'actor ha insistit en la necessitat de "fer canvis" en la vida diària i ha posat com a exemple que no feia falta "anar en un avió privat a Palm Springs" ―una localitat propera a Hollywood― i ha anunciat que "esperava fer les coses millor" igual com la resta de celebritats de la sala.

La vencedora a la millor interpretació dramàtica femenina ha estat Renée Zellweger per encarnar la icònica actriu Judy Garland a la cinta biogràfica Judy.

Zellweger s'ha referit en el seu discurs a l'aturada que va realitzar en la seva carrera per esgotament ―va guanyar el seu anterior Globus d'Or el 2004― i ha parlat sobre la seva tornada per honrar Garland.

"La seva humanitat ha estat un gran recordatori que les eleccions que fem són importants. El que fem importa i com triem honrar els altres en les nostres vides pot ser molt important en el futur", ha assegurat.

En l'apartat d'interpretacions en el gènere de comèdia o musical han guanyat l'actriu Awkwafina (The Farewell) i l'actor Taron Egerton (Rocketman).

Entre les sorpreses de la nit ha figurat el premi a la millor pel·lícula animada per a Missing Link, que s'ha posat per davant de superproduccions taquilleres i populars com Frozen 2 i Toy Story 4.

Així mateix, ha estat sorprenent que Història d'un matrimoni, la cinta que partia amb més nominacions de la nit, finalment només s'emportés un premi dels sis als quals aspirava, que va ser per a Laura Dern com a millor actriu de repartiment.