Hem vist comèdies en format de fals documental com The Office o Parks and Recreation i hem explorat el terreny de les presons femenines amb Orange Is The New Black, però el que ens porta ara l’actriu i humorista Catherine Tate és una barreja de totes dues coses. Es tracta d’Entre reja y reja (Hard Cell en el seu títol original), una sèrie de sis episodis que avui s’estrena íntegrament a Netflix en la que un equip de gravació s’introdueix a la fictícia presó de HMP Woldsley al Regne Unit per mostrar, amb un humor àcid i irreverent, la vida de les dones que compleixen les seves penes.

La sèrie se centra en sis setmanes concretes durant les quals les recluses estan assajant un musical dirigit per Cheryl Fergison, coneguda per protagonitzar EastEnders. Durant els assajos, coneixerem les excentricitats i crims de les protagonistes que les han dut fins allà, alhora que aquestes viuran un procés d’aprenentatge no només musical sinó també personal, guanyant confiança en elles mateixes i retrobant la seva identitat. El més curiós d’aquesta sèrie, però, serà que molts d’aquests personatges els interpretarà la mateixa actriu, la creadora de la sèrie Catherine Tate.
 

Entre reja y reja 2
Avui la sèrie de Catherine Tate s'estrena a Netflix.

Polifacètica Catherine Tate

A Tate potser la coneixeu per haver aparegut a The Office o a Doctor Who, però el que més s’assembla al tipus de rol que assumeix aquí és The Catherine Tate Show, on també interpretava a diversos personatges. El primer que veurem a Entre reja y reja és el de Laura Willis, la directora de la presó, que creu en la creativitat com a forma de rehabilitació i que mostra una gran simpatia cap a les recluses i treballadores.

El segon personatge que interpreta Tate és el Marco, el guarda de seguretat, més preocupat per la seva aparença que per la seva feina. I pel que fa a les preses, Tate dona vida a tres d’elles. Una és la Ros, la més popular i alegre de totes; l’altra és l’Ange, que acaba d’arribar i encara és molt inexperta, i, finalment, tenim a la Big Viv, l’abusona que fa la vida impossible a la resta, però que amb el teatre trobarà la seva passió. El darrer personatge que interpretarà Catherine Tate serà l’Anne Marie, la mare de la Ros, una exconvicta que només anirà a visitar la seva filla quan necessiti diners. Sis personatges extravagants per sis capítols que buscaran ser hilarants en una nova aposta de Netflix per la sitcom d’autor que Space Force ha demostrat que no sempre funciona, però que esperem que en aquest cas sí que ho faci per poder gaudir i riure amb les extravagàncies de la vida d’aquestes dones tancades a la presó.