Economia Digital ha comunicat a Josep Huguet i Agustí Colomines que prescindia de les seva col·laboració setmanal. Eren els dos únics columnistes de sensibilitat independentista del diari digital.

Huguet, enginyer i historiador, militant d'Esquerra Republicana, va ser exconseller dels governs tripartits (2203-2010) i ara és patró de la Fundació Josep Irla, propera a ERC. Colomines, historiador, és director de l'escola d'Administració Pública de la Generalitat i i col·laborador d'El Nacional. Els dos han explicat que el motiu de la seva exclusió és, justament, la seva posició ideològica:

El director d'Economia Digital, Manel Manchón, ha desmentit que la raó de l'acomiadament sigui la ideologia dels dos columnistes. "En absolut n’hem prescindit per raons ideològiques. En absolut. Anem canviant els col·laboradors quan es considera que alguns van pitjor i altres millor. Uns entren i altres surten".

Manchón ha afegit que "ningú ens ha pressionat. No rebem subvencions públiques, de manera que els governs no ens poden pressionar, i tampoc no ens han pressionar els anunciants". El director no ha volgut dir si el digital incorporarà altres columnistes de la mateixa sensibilitat.

Colomines ha insistit a El Nacional que es tracta "d'una neteja d'indepes".

L'accionista majoritari d'Economia Digital SL és Juan García Rodríguez, que també n'és l'Editor i CEO. El projecte es va fundar a Barcelona el 15 de novembre del 2008. Grupo ED inclou, a més, sis altres portals, entre els quals els especialitzats com Cerodosbe, MicrosiervosDiariogol. També Libros, que comanda Fèlix Riera, exdirector general d'Edicions 62 i exdirector de Catalunya Ràdio. Entre els autors del catàleg figuren Josep Antoni Duran i Lleida, Núria Amat, Lluís Bassets o Miquel Porta Perales. El conjunt de les webs té una audiència de 3,4 milions d'usuaris, segons l'auditor ComScore del passat mes de juliol. Economia Digital aporta 1,12 milions d'usuaris únics a aquell total.

Al novembre del 2016, ED va signar amb Atresmedia Digital un acord pel qual tots dos grups distribueixen continguts conjuntament. El conveni abasta les webs de notícies de les televisions Antena 3 i La Sexta i de la cadena de ràdio Onda Cero. L'accionista majoritari d'Atresmedia és el Grupo Planeta.