El documental sobre la futbolista Alexia Putellas, titulat Labor Omnia Vincit —El treball ho conquereix tot—, ha estat nominat als premis Emmy 2023 en la categoria de millor documental esportiu. Es tracta d'una docusèrie de tres episodis sobre la capitana del Futbol Club Barcelona i membre de la selecció espanyola que ha esdevingut referent del futbol femení internacional i pionera de l'esport. Putellas és la primera futbolista que ha guanyat la Pilota d'Or, el FIFA Best i els Globe Soccer Awards. "L'Acadèmia posa en valor un  producte en el que You First mostra, un cop més, el seu ferm compromís amb les dones en l'esport", ha explicat Luis Calvo, director de continguts de l'agència que produeix la sèrie. La direcció ha anat a càrrec de la rapitenca Joanna Pardos, codirectora també de la minisèrie Pioneras i guionista de programes com El foraster de TV3. La gala d'entrega dels guardons tindrà lloc el 20 de novembre a Nova York.

La docusèrie, que pot veure's a Prime Video des del passat 30 de novembre del 2022, explica com treballa la millor jugadora del món. Però si l'esforç i la feina són el que marquen la diferència, tal com diu el títol de la producció, també és el seu futbol. La jugadora catalana del Barça femení i actual campiona del món després d'alçar-se amb el Mundial femení d'Austràlia i Nova Zelanda és la referent d'una nova generació de futbolistes en un moment en què el futbol femení ha fet un boom. També en plena lluita pels drets de les jugadores després de l'agressió de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso en rigorós directe, l'ara també capitana de la selecció espanyola s'ha mostrat inflexible contra el masclisme dins i fora dels vestidors.

Alexia Putellas durant un entrenament amb la selecció espanyola / Foto: EFE
Foto: EFE

La producció compta amb la presència de figures distingides de l'esport internacional que expliquen la figura de la jugadora de Mollet del Vallès. Cares conegudes com Nadine Kessler, Silvia Neid, Irene Paredes, Jonatan Giráldez, Xavi Hernández, Mapi León, Marc-André ter Stegen, Ansu Fati, Robert Lewandowski o Xavi Llorens apareixen al documental per reafirmar el paper de la futbolista en l'esport femení, així com per posar una mica de llum a una personalitat que ha guanyat pes públic en els últims mesos.

Uns Emmy liderats per HBO

Els premis Emmy són la màxima distinció de sèries i continguts televisius del món. Enguany se celebren el proper 15 de gener del 2024, tot i que abans s'entregaran els guardons que premien els millors programes televisius produïts fora dels Estats Units, com és el cas del documental de Putellas. La plataforma que acumula més nominacions és HBO, que aspira a un total de 127 reconeixements en diferents categories, amb títols com Succession, The White Lotus o The Last of Us, justament les tres produccions més nominades de la propera edició dels Emmy. També Ted Lasso, d'Apple TV, és una de les més venerades amb representació en 21 candidatures.