Duo de Davids per portar Eugenio, un dels grans humoristes catalans, a la gran pantalla: són David Trueba i David Verdaguer els qui ja estan començant a rodar una pel·lícula sobre els primers anys de la carrera del personatge, el primer com a director i el segon com a protagonista, posant-se a la pell del còmic. El film portarà per nom Saben aquell, en referència a la icònica frase amb què Eugenio començava els seus acudits, i se situarà a la Barcelona dels anys 60 i 70. "Aquesta és una pel·lícula sobre l'humor i la supervivència", ha destacat Trueba en un comunicat. També s'ha donat a conèixer que Carolina Yuste serà l'encarregada de donar vida a la primera dona de l'humorista, la Conxita.

1528817267872 746338

David Verdaguer donarà vida a Eugenio en la ficció de David Trueba

A finals dels anys 60, el jove joier Eugenio Jofra coneix la Conxita en un autobús i se n’enamora. Els dos comencen una història d’amor. Ell aprèn a tocar la guitarra per acompanyar-la en la seva carrera musical i haurà de lluitar amb la seva por escènica. Quan la Conxita s’ha d’absentar durant dues setmanes de Barcelona, convenç l’Eugenio que faci les actuacions ell sol. En poques setmanes, es converteix en un fenomen de l’humor underground de la ciutat. Aquest és el context sobre el que girarà el nou film de David Trueba, escrit i dirigit per ell a partir d’un guió d’Albert Espinosa basat en els llibres Eugenio i Saben aquell que diu, de Gerard Jofra, fill del popular humorista. 

La pel·lícula està escrita i dirigida per David Trueba a partir d’un guió d’Albert Espinosa basat en els llibres Eugenio i Saben aquell que diu, escrits pel fill del popular humorista

La pel·lícula comptarà amb la música d’Andrea Motis, que ha adaptat les cançons que interpreten tant Carolina Yuste com David Verdaguer. Completen el repartiment Pedro Casablanc, Marina Salas i Ramon Fontserè juntament amb diversos personatges que formaven part de l’entorn professional de l’Eugenio i que s’interpreten a ells mateixos. És una producció d’Ikiru Films, Atresmedia Cine i la Terraza Films, amb la participació d’Atresmedia, Movistar+, HBO Max i amb el suport de l’ICEC i TVC, i encara no se sap quina serà la data d'estrena.